CC De Adelberg

Koor Het Daghet wint de Lommelse Cultuurprijs 2023


Koor Het Daghet wint de Lommelse Cultuurprijs 2023. Uit 7 kandidaturen bekroonde de Lommelse Cultuurraad uiteindelijk het Lommelse koor tot laureaat. Koor Het Daghet wint een kunstwerk van een Lommelse kunstenaar, dat zal overhandigd worden tijdens een huldiging in CC De Adelberg. De datum van deze huldiging wordt nog bepaald. 

Net na de laatste gezongen noot van het prachtige Requiem van Mozart, bracht Lucien D'joos, voorzitter van de Lommelse Cultuurraad, het heuglijke nieuws: 'Het Daghet wint de Lommelse Cultuurprijs 2023.' Het koor ontroerde afgelopen week drie keer een overvolle Sint-Pietersbandenkerk met een prachtige opvoering van het Requiem. "De Cultuurprijs is een bekroning van dit uitdagende project en hun jarenlange inzet en passie voor het culturele gemeenschapsleven in Lommel.'

De Cultuur- en Kunstaanmoedigingsprijs

De Lommelse Cultuurraad reikt sinds dit jaar afwisselend de Cultuurprijs en de Kunstaanmoedigingsprijs uit. Met de Cultuurprijs worden één of meerdere individuen, verenigingen, instellingen of organisaties beloond die zich in de loop der jaren zeer verdienstelijk hebben gemaakt of een noemenswaardige prestatie hebben geleverd op socio-cultureel of artistiek vlak of binnen de sector van amateurkunsten.