CC De Adelberg

CC De Adelberg viert 30-jarig bestaan

 
 

Cultuurcentrum De Adelberg vierde vandaag haar 30-jarig bestaan samen met Barbara Dex die bovendien ook 30 jaar op de planken staat. Verschillende special guests vierden mee. En uiteraard kon een verjaardagstaart ook niet ontbreken. Bekijk hier alle foto's!
 
Op 10 december 1993 opende De Adelberg voor de eerste keer haar deuren. 30 jaar later is het cultuurcentrum één van dé hotspots in Lommel waar ontmoeting, verbinding en beleving centraal staan.  
 
“We blikken met veel trots terug op het mooie parcours dat we met  
De Adelberg hebben afgelegd. Het veelzijdige programma met aandacht voor zowel het populaire als het minder bekende genre, de verbouwing in 2020, de inkanteling van het lokale cultuurbeleid en de uitbreiding van het team maken van De Adelberg vandaag één van de belangrijkste spelers in Noord-Limburg”, zegt Cindy Daems, teamcoach vrijetijd en voormalig directeur. 
 
Om dit jubileum te vieren stond niet toevallig een concert van Barbara Dex gepland. De afgelopen jaren was de veelzijdige Barbara Dex geregeld op het Adelbergpodium te zien. Haar warme stem en divers oeuvre maakten van Barbara de ideale gastvrouw voor dit verjaardagsfeest. Meer nog, Barbara Dex staat zelf ook 30 jaar op het podium. Het werd dus een dubbel feest! 
 
Barbara Dex bracht liedjes van haar nieuwe plaat, Dex in ‘t groot aangevuld met een greep uit haar 30-jarige carrière. Ze liet zich op het podium bijstaan door maar liefst tien muzikanten.  
 
Ook verschillende special guests vierden mee. Zanger/acteur Lucas Van den Eynde, stand-upcomedian Steven Goegebeur en acteur/poppenspeler Joost van den Branden (Theater Tieret) brachten leuke weetjes en liedjes. Bovendien werden alle bezoekers getrakteerd op een heuse verjaardagstaart met koffie.