CC De Adelberg

Wie wint de Lommelse Cultuurprijs?

 

Vanaf 2023 reikt de Cultuurraad opnieuw de Cultuurprijs uit. Tussen 15 september en 15 oktober kan je een kandidatuur indienen via het online invulformulier. In december kiest de Cultuurraad de laureaat waarop een prijsuitreiking op maat van de winnaar volgt. Wie verdient volgens jou de Cultuurprijs 2023? Stemmen maar!

Wie maakt kans op de Cultuurprijs?

Met de Cultuurprijs beloont de Cultuurraad één of meerdere personen, verenigingen, instellingen of organisaties die zich in de loop der jaren zeer verdienstelijk hebben gemaakt of een noemenswaardige prestatie hebben geleverd op socio-cultureel of artistiek vlak of binnen de sector van de amateurkunsten. 

Wat wint de winnaar? 

Naast eeuwige roem en een huldiging op maat, krijgt de winnaar een kunstwerk van een Lommelse kunstenaar. 

Kunstaanmoedigingsprijs

De Cultuurprijs wordt ieder jaar afgewisseld met de Kunstaanmoedigingsprijs. Dat is een erkenning om een onbekende, beginnende of semiprofessionele kunstenaar, instelling of organisatie aan te moedigen om de volgende stap te zetten in de artistieke carrière. De laureaat wint bovenop een kunstwerk van een Lommelse artiest ook een begeleidend traject met een coach- of inspiratiesessie afgestemd op de verwachtingen en behoeften van de laureaat én een eindevenement, -activiteit of -creatie waarin de artiest de creatie zal presenteren.