Jona Harnischmacher

Circumstances

EXIT

In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier mensen door de ruimte. 

Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. 
Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.  
Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. 

We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep?

EXIT is een spannende voorstelling vol beweging en acrobatie. Choreograaf Piet Van Dycke maakte deze voorstelling met vier circusartiesten, elk gespecialiseerd in een andere discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans. 

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Hij studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien werkt hij als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Zo is hij al enkele jaren actief bij dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP. Hij won de Jacques de Leeuw prijs in 2018, werd gekozen als ‘meest beloftevolle maker’ door recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts in zowel 2019 als in 2020 en won de BNG Bank Dansprijs 2021. Kenmerkend voor het werk van Piet Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud.

 

 

Duur: 
55 minuten

Max. 200 leerlingen

Onderdeel van

Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose [...] Indrukwekkend.

De Standaard

Credits

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Harrison Claxton
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Met dank aan: William Blenkin
Productie: Circumstances vzw
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, Cirklabo, circ'uit en Miramiro
Met steun van PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren

Bekijk onze thema's