Jelle Vermeersch

Amelie Albrecht

Goe Genoeg
  • do 8 mei ’25
    20:15 uur
    Schouwburg

De afgelopen twee jaren waren een rollercoaster voor Amelie Albrecht. Haar comedy carrière schoot als een raket de lucht in, met uitsluitend uitverkochte shows en veel opdrachten voor televisie. Ze wordt om de haverklap herkend op straat en krijgt als influencer spontaan goodies aangeboden. Dan heb je het wel gemaakt zeker.

Haar vrienden waarschuwen haar: “Zie maar dat je niet arrogant wordt!”. Maar dat zal haar niet overkomen: dat was ze al. Maar bekend zijn, is niet alleen rozengeur en maneschijn. Als Amelie over straat loopt, moet ze er altijd goed uitzien voor de selfies. Ze heeft een echte handtekening moeten bedenken en zelfs haar hond Duvel wordt ongewild aangeklampt. Ah ja, want die moest uiteraard een aparte Instagram krijgen.

Wees maar zeker: Amelie geniet van haar succes. En die nieuwe zaalshow? Die komt er wel. En die zal wel goe genoeg zijn. Maar wanneer is het goed genoeg voor haar?

www.ameliealbrecht.be

“De routines van Albrecht zijn strak, ontdaan van elk overbodig woord, en in sommige stukken is letterlijk elke zin een punchline.” (De Morgen ★★★★)

 "Een show die rockt als een plaat."
(Knack Focus★★★★)

Arrogant en tegelijk charmant, grove borstel en kwetsbaar.

De Standaard ★★★★