Heroen Bollaert

Circumstances

Glorious Bodies
  • vr 15 nov ’24
    20:15 uur
    Schouwburg

Glorious Bodies is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. Over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus. 

Clichés doorbreken
De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Zes acrobaten tussen de 56 en 68 jaar doorbreken clichés rond de oudere generatie. Een impressionante, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat zijn en daar staat duidelijk geen leeftijd op. 

Adembenemend
Circumstances is het circus- en dansgezelschap van Piet Van Dycke, die je kan kennen als choreograaf van Beyond The Edge en Exit. Beide voorstellingen waren eerder in De Adelberg te gast en lieten het publiek steeds op het puntje van hun stoel zitten. Als je deze adembenemende voorstellingen zag, ben je zeker ook benieuwd naar Glorious Bodies!

Een voorstelling voor volwassenen, maar ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Videoportretten: achter de artiest

In de videoportretten van Glorious Bodies duiken we dieper in het leven van deze uitzonderlijke circusartiesten, die niet alleen de kunst van het circus beoefenen, maar ook een diepgaande filosofie delen over spelen, creëren en acrobatiek. Circus als een manier van leven en een uitnodiging om te blijven dromen, spelen en genieten. 

Ontdek het hier! 

“Wat een mooie, sterke, fiere mensen staan hier op het podium. Ze maken mij op slag een beetje minder bang om ouder te worden.”

Charlotte De Somviele - De Standaard ★★★

Credits

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Thorsten Bohle, Paul Griffoen & Johannes Fischer
Muziek: Kris Auwers
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof 
Lichtontwerp: Casper Van Overschee
Coaching lichtontwerp: Edwin van Steenbergen
Kostuums: Oona Mampuys
Productie: Circumstances vzw
Coproductie: PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium & Sabam for Culture
Met steun van de Vlaamse Overheid & Grensverleggers/deBuren
Met dank aan Miramiro, Destelheide & Wybren Wouda