Warre Borgmans, Clara Cleymans, Leen Van der Roost, Liesbeth Devos, Bart Van Caenegem & The Jukebox String Quartet

Classical Jukebox
  • vr 25 okt ’24
    20:15 uur
    Schouwburg

“Steek nog eens 5 frank in den Jukebox …!” Hoelang is het geleden dat je dit zinnetje nog hoorde?

Wel, goed nieuws: binnenkort mag je dit roepen, en wel tijdens een klassiek concert! Halleluja!

Classical Jukebox biedt een selectie klassieke muziek, die wacht op jou om gedraaid te worden. Een concept waarin het publiek de playlist van de avond bepaalt: er wordt op voorhand gestemd, maar ook tijdens de voorstelling en dat maakt de avond uniek. Het klassieke repertoire, ongedwongen maar volgens een andere code, zonder aan kwaliteit in te boeten. En vooral met jouw interactie: hoesten mag, op het verkeerde moment applaudisseren ook.

De avond wordt in kronkelende banen geleid door topmuzikanten samen met twee sympathieke ceremoniemeesters: Clara Cleymans en Warre Borgmans.

Harpiste Leen Van der Roost, sopraan Liesbeth Devos en pianist Bart Van Caenegem struinen samen met The Jukebox String Quartet door allerlei kwaliteitsvol klassiek, op zoek naar de meest sprankelende stukken. Ze spelen deze frisse arrangementen op jouw verzoek, voor de vuist weg, uit de langste mouw… en serveren ze heet en gereed op uw bord! 

Dit alles op klassieke leest geschoeid en van de hand van klassieke componisten, door supermoderne mensen gespeeld en geïnterpreteerd.

Een avond klassieke kleppers zoals je ze nog nooit hoorde: hoogstaand en toch laagdrempelig, bovenal fris en buiten de grenzen van het voorspelbare.

Wie wil dit niet proeven?!

 

Credits

Clara Cleymans (ceremoniemeester)
Warre Borgmans (ceremoniemeester)
Leen Van der Roost (harp)
Liesbeth Devos (zang)
Bart Van Caenegem (piano)
The JukeBox String Quartet o.l.v. Max Lohse