CC De Adelberg

FroeFroe / Johnny MUS

Lampje
  • za 14 dec ’24
    19:00 uur
    Schouwburg

Lampje woont met haar vader in een vuurtoren. Haar vader is vuurtorenwachter, hij heeft maar één been en is een dronkaard. Lampje moet regelmatig helpen om de vuurtoren elke avond brandend te houden. Op een stormachtige dag gaat het mis: de lamp brandt niet, vader was weer dronken. Een schip slaat te pletter tegen de rotsen, er zijn slachtoffers en de gemeente wil maatregelen. 

Lampje wordt uit huis gehaald. Ze wordt geplaatst, voor haar eigen goed, weg van haar vader, in het Zwarte Huis. Het Zwarte Huis is een kasteel dat eigendom is van een schatrijke zeekapitein. Niemand wil er werken omdat er een monster woont. Maar Lampje gelooft niet in monsters.

Lampje is een verhaal over vaders, vriendschap en mogen zijn wie je bent. Theater FroeFroe en Johnny MUS lieten zich voor deze sfeervolle voorstelling inspireren door het veelgeprezen jeugdboek Lampje van Annet Schaap. Met heerlijke karakters, straffe acteurs, schitterende livemuziek en film brengen ze dit hedendaags sprookje tot leven voor iedereen vanaf 9 jaar en ouder.

Tip: Overdag laat Lommelse FroeFroe-acteur Koen Swanenberg volwassenen kennismaken met de wondere wereld van het poppenspel. Wil je zelf eens graag poppen maken en leren hoe je ze tot leven kan brengen? Grijp dan nu je kans!
Schrijf je hier in.

voor alle leeftijden vanaf 9 jaar

Credits

Met: Mieke Laureys, Bert Dobbelaere, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Chanou Mekenkamp (stage), Tanya Zabarylo e.a. 
Livemuziek:
Samuel Renascent (Vekeman)
Techniek:
Jamy Hollebeke (videocreatie), Marjolien Cuypers & Jo Heijens
In coproductie met Johnny MUS & Perpodium 
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid