Ontmoet Ferdinand Foyer: de magische eekhoorn van CC De Adelberg

Piep! Cultuurcentrum De Adelberg heeft er een nieuwe bezoeker bij. Sterker nog, hij woont in CC De Adelberg. De street art eekhoorn op de achtergevel wordt tot leven gewekt in een betoverend luisterverhaal. Scan de qr-code en Ferdinand Foyer neemt je mee tussen de magische muren van het cultuurcentrum. 

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen op zoek gaan naar de schatten van Vlieg. Op verschillende locaties in Lommel kan je schattenjagen tot je er genoeg hebt verzameld en een cool gadget verdient. Ferdinand Foyer nodigt je uit op zijn locatie, CC De Adelberg! 

De stem van Ferdinand Foyer wordt vertolkt door de Lommelse stemacteur Koen Swanenberg. Heeft Ferdinand je alle geheimen verteld? Ga dan in het cultuurcentrum op zoek naar Ferdinand zijn huisje. Dit werd ingericht door kunstenares en collega Pauline Corens. 

Street art kunst in Lommel

In 2022 pimpte kunstenaar Noir de achtergevel van De Adelberg met een prachtig street art kunstwerk van een Lommelse cultuureekhoorn. Dit was het eerste werk van het street art project waarin elk jaar één Lommels gehucht wordt opgefleurd met street art. Inmiddels kan je ook al in Kerkhoven en Heide-Heuvel prachtwerken spotten!

Wil jij op zoek naar de schatten van Vlieg? Haal je brochure af bij Bibliotheek, Toerisme, Sporthal de Soeverein en zwembad Optisport.

Let wel op! Je kan Ferdinand Foyer zijn huisje enkel bezoeken tijdens de openingsuren van CC De Adelberg en het cultuurcentrum sluit de deuren van 8 juli t/m 11 augustus. Maar als goed door het raam kijkt, kan je wel een glimp van zijn huisje opvangen vanop een afstand!