CC De Adelberg
Frank Hendrickx

Guido De Neve & Jan Michiels

Clara
  • vr 12 apr ’24
    20:30 uur
    CC Palethe, Pelt
    Zinnezaal - CC Palethe

Guido De Neve is al jaren een referentie in vioolspelend België en daarbuiten. Voor dit concert duikt hij samen met pianist Jan Michiels in het fascinerende leven van Clara Wieck.  

De Duitse pianiste Clara Wieck werd 200 jaar geleden geboren in Leipzig. Haar leven leest als een roman. Ze huwde in 1840 tegen de wil van haar vader met componist Robert Schumann, haar pianoleraar. Zelf een uitstekende pianiste én componiste, moeder van acht kinderen en echtgenote van een psychisch kwetsbare man, moest ze haar mannetje staan. 

In 1853 doet Johannes Brahms zijn intrede in het gezin Schumann. Zowel Robert als Clara zijn diep onder de indruk van deze jonge componist. Wanneer Robert even later opgenomen wordt in het ziekenhuis, groeit de genegenheid tussen Clara en de 14 jaar jongere Brahms en beginnen zij een liefdesrelatie.  

Een concertavond met werk van Clara Wieck, Robert Schumann en Johannes Brahms, zoals deze ten huize van de Schumanns kon geklonken hebben, uitgevoerd door twee doorwinterde kamermuzikanten. 

Programma

C. Schumann Drei Romanzen, opus 22 
R. Schumann Sonate N°2, opus 121
J. Brahms Sonate N° 1 in G, opus 78   

Credits

Guido De Neve (viool) 
Jan Michiels (piano)