CC De Adelberg

Dimlicht

Ensor, muzikaal gesproken
  • zo 27 okt ’24
    10:30 uur
    Kleine zaal

Vertelconcert voor kinderen van 6 tot 106 jaar.

“James Ensor groeide op in het winkeltje van zijn mama en tante. Een winkel vol gekke spullen. Hij speelde met zijn zus tussen souvenirs, schelpen, gekke vazen, maskers en vreemde carnavalskostuums. Dan is het toch normaal dat hij als kind rare dromen had. Dan is het heel normaal dat hij vreemde tekeningen en schilderijen maakte.”

Ensor, muzikaal gesproken is gebaseerd op de gedichten van jeugdschrijver Guy Didelez en de prachtige tekeningen van de Lommelse tekenaar Caryl Strzelecki, waarin het leven van James Ensor op een creatieve en beeldende manier wordt voorgesteld. Vier muzikanten van het muziekensemble Dimlicht brengen de muziek uit het ballet La Gamme d’Amour, gecomponeerd door James Ensor zelf, gearrangeerd voor de kleurrijke bezetting van klarinet, trompet, cello en harp. Dit alles wordt samengebracht in een alomvattend verhaal door verteller Tom Van Outryve, die je door het levensverhaal van de kunstenaar uit Oostende gidst.

Na afloop van de voorstelling is er een Q&A met Caryl Strzelecki, een knutselworkshop en kan je je boek laten signeren.

Tip! De hele maand oktober kan je in de Bibliotheek de bijhorende tentoonstelling van Caryl Strzelecki bezoeken. Hij werkte hiervoor samen met de Lommelse scholen. 

www.dimlicht.be

Credits

Tom Van Outryve (verteller)

Dimlicht 
Hannes Beauprez (clarinet)
Sven Ysewyn (trompet)
Helena Faes (cello)
Lara Verbeeck (harp)
Guy Didelez (gedichten)
Caryl Strzelecki (tekeningen)

Muziek
J. Ensor, La Gamma d' Amour
in een arrangement van Ben Faes


I.s.m. Bibliotheek Lommel