CC De Adelberg

Stig De Block

BACK TO BACK Chromatics

Met zijn debuut expo BACK TO BACK From Backyard to Boulevard uit 2022 gooit de Antwerpse fotograaf Stig De Block zowel nationaal als internationaal hoge ogen. Voor deze solotentoonstelling reisde Stig vijf jaar lang (2018-2023) heen en weer naar Los Angeles waar hij integreerde in één van de ruigste buurten; daar waar Latins en Blacks elkaar vinden, back to back, in hun liefde voor getunede Lowriders. 

Cultuurcentrum De Adelberg Lommel stelt nu BACK TO BACK Chromatics voor, een nieuwe tentoonstelling van De Block met ongepubliceerd werk en een kennismaking met zijn eerste 
digitale schilderijen. Geïnspireerd door Thump Records graphics en chroom afwerking op Lowrider auto's, buigt Stig de originele lichtbron en voegt kleuren toe die inherent zijn aan het reflectiepalet van chroomtinten. Bovendien maakte Stig video-opnames van de gesprekken die hij voerde in de Lowrider gemeenschap. Naast de 2D-werken worden ook enkele chromen objecten afkomstige uit en/of gemaakt door de Lowrider gemeenschap tentoongesteld. 

Dat Stig De Block ondertussen ook achter de lens staat voor grote namen als Dries Van Noten, Louis Vuitton en Armani, onderstreept enkel zijn immense talent. Hij verweeft zijn commerciële shoots moeiteloos met artistiek hoogstaand werk. 

Manu Bloemen cureert zijn vierde tentoonstelling in opdracht van CC De Adelberg. Met Stig De Block voegt hij een mooie en bijzondere naam toe aan zijn curatorschap voor Galerij CCDA.  

De tentoonstelling is geopend van donderdag 18 april tot en met zondag 19 mei ’24 in Galerij CCDA Lommel en is gratis te bezichtigen. 

 

Openingsuren expo:

Ma - Vr:

09-12u & 13-17u
Wo namiddag gesloten!

Za - Zo
14 tot 18u, artiest of curator aanwezig.

Extra geopend
1 uur voor aanvang van een voorstelling.

www.stigdeblock.com


Dubbelinterview met Stig en Manu.

“Tonen waar het hier echt om draait”

Stig, waar zit het vernieuwende aspect van BACK TO BACK ‘Chromatics’, vergeleken met BACK TO BACK ‘From Backyard to Boulevard’? 
Stig: “Ik snijd een nieuw hoofdstuk aan binnen Back to Back. Deel één was een introductie naar lowrider cultuur en hoe ik dat documenteer. Deel twee gaat een stapje verder, het wordt persoonlijker en ik introduceer mijn eerste digital paintings genaamd ‘Chromatics’. Een rechtstreekse verwijzing naar chrome onderdelen en het chromatiek kleurenpalette.”

“Naast de 2D-werken worden ook enkele objecten tentoongesteld in chrome, afkomstig van de Lowrider gemeenschap. Er zijn ook video-opnames te zien van de gesprekken die ik in de Lowrider gemeenschap heb gemaakt.”


Lees het volledige interview.