CC De Adelberg
Hans Withoos

Introdans

Spring
  • do 2 mei ’24
    20:15 uur
    Schouwburg

Om de lente én het leven te vieren presenteert Introdans Spring, een programma rond het werk van Mauro Bigonzetti. De creaties van de Italiaanse meesterchoreograaf worden gekenmerkt door een uitzonderlijke diversiteit, maar in Spring wordt vooral de uitbundige en levenslustige kant van zijn oeuvre belicht. Naast twee van de grootste publieksfavorieten uit het repertoire van Introdans – Cantata en Rossini Cards – creëert Bigonzetti in Spring speciaal voor Introdans ook een nieuwe, bruisende choreografie Bambù (op nieuw gecomponeerde muziek van Mauro’s zoon; Federico Bigonzetti)

Na een feestelijk openingsdeel, dat naast een volledig nieuwe creatie van Bigonzetti bestaat uit drie delen uit zijn veelgeprezen Rossini Cards, komt het opzwepende meesterwerk Cantata. In dit aardse en gepassioneerde powerstuk laat de choreograaf de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke, rauwe zang van de Zuid-Italiaanse vrouwenfolkgroep Assurd.  

Bigonzetti’s werk geeft je energie en zin om zelf te dansen en om het leven te vieren! 

De pers over Cantata: 

"In Cantata vermaken de mannen en vrouwen zich door elkaar te verleiden en uit te dagen (..) hier zwiept alle levenskracht dwars over het podium door de ruimte" – Het Parool  
 
De pers over Rossini Cards:

"Zo zwierig als ze in paren opkomen, zo scherp verspringen ze in strak wisselende rijen (..) Door de heldere patronen wordt de tinteling van Rossini’s operamuziek zicht- en voelbaar. Laat die tafel met kaarslicht uit het begin van Rossini Cards ook maar aanrukken!" – de Volkskrant 

“Levendig en meeslepend” (de Volkskrant ★★★★)

Cantata is enerverend, uitgelaten, bij vlagen heerlijk bizar en doet het publiek vooral naar het eind toe naar adem happen.

De Gelderlander