CC De Adelberg
Boumediene Belbachir

Het nieuwstedelijk

Mooie jaren

Mooie jaren is een kroniek van onze tijd, in grote en kleine verhalen. Tegen de achtergrond van mijnsluiting en maanlanding, van vrije liefde en oliecrisis, van autoloze en zwarte zondagen, de val van de muur en de val van de banken, volg je een generatie vrienden in een kleine stad. Ze ontdekken het leven, de liefde en een wereld die voortdurend verandert. 

Danielle is een jonge studente geneeskunde. Haar ontmoeting met de dwarse maar charismatische professor Julia Sporken zal haar leven een nieuwe wending geven. Mijnwerker Luc, Luckieluc voor de vrienden, besluit na zijn gedwongen pensioen op 38 jaar verder te gaan studeren. Zijn vriend Michel raakt betrokken bij malafide beleggingspraktijken. Yassine ziet zijn droom om profvoetballer te worden uiteenspatten na een ongeval. 

Deze voorstelling kwam tot stand ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van UHasselt. Mooie jaren omvat de geschiedenis van ongeveer vijftig jaar Limburg, die heel wat maatschappelijke thema's met zich meebrengt. 

Het nieuwstedelijk brengt voor deze voorstelling een grote droomcast samen, met vertrouwde gezichten waaronder Michaël Pas, Alejandra Theus en Tom Van Bauwel en aanstormend talent. 

Mooie jaren is enkel dit seizoen te zien. Een unieke kans dus!

 

Geschikt vanaf 16 jaar en ouder

Duur:
150 minuten (met korte pauze)

Inleiding:
om 19.30 uur 
Kleine zaal / Cultuurbar

Je moet het deze acteurs nageven: ze doen je geloven dat ze vijftig jaar overbruggen. Kris Cuppens die van swingende jonge mijnwerker in ervaren rechter in creperende oude man muteert: indukwekkend. Mooie Jaren illustreert via fictieve sleutelfiguren hoe een regio rimpels kreeg - en dat het daartussen krioelt van de straffe verhalen.

★★★★ De Standaard

Credits

Regie: Stijn Devillé & Christophe Aussems
Spel: Tom Van Bauwel, Alejandra Theus, Kris Cuppens, Matthias Van de brul, Joëlle Francis, Simone Milsdochter, Prince K. Appiah, Rashif El Kaoui, Michaël Pas & Sara Vertongen
Muziek: Bert Hornikx & Geert Waegeman
Tekst: Stijn Devillé & Els Theunis
Dramaturgie: Els Theunis
Scenografie, licht: Bart Van Merode
Assistent scenografie: Renée Faveere
Kostuum: Joëlle Meerbergen
Geluidsontwerp Stefan De Reese & Tom Buys

Deze coproductie met de 50-jarige UHasselt is geïnspireerd door de recente geschiedenis en transities in de provincie Limburg en de wereld.

I.s.m. CCHA Hasselt, C-mine Genk, MUZE Heusden-Zolder, De Velinx Tongeren & CC De Adelberg Lommel.