CC De Adelberg

“Kan ik u verbinden?”. Meer dan vijftig jaar geleden verbonden telefonistes aan kruissnelheid bellers met elkaar. Via een ingewikkeld systeem van kabels kwamen krakende gesprekken tot stand. Volgens de strenge telefoonetiquette mochten de schakeldames zelf niet lachen noch praten met elkaar. Het was zelfs verboden om te fluisteren en ze mochten al zeker niet meeluisteren met de telefoongesprekken. Terwijl ze de wereld met elkaar in contact brachten, was onderlinge communicatie ten strengste verboden. Deze spannende frictie vormt het uitgangspunt voor de nieuwe dOFt-voorstelling FOON 

In FOON volgen we drie telefonistes aan het schakelbord: kanaal in en uit, meer, sneller, zonder stop, nooit genoeg. De gejaagdheid van de binnenlopende telefoontjes creëert een nerveuze en ongeduldige sfeer. De telefonistes leven in een fabrieksmatige wereld waarin ze telkens dezelfde handelingen herhalen. Hoe meer ze anderen connecteren, hoe meer ze zichzelf verliezen… De (menselijke) machines raken oververhit en alles valt stil. Zij, die altijd mensen met elkaar verbinden, worden hierdoor gedwongen om voor de eerste keer connectie te maken met elkaar. De vrees voor stilte maakt plaats voor de kracht van verbinding.  

FOON  is een dynamische, verrassende en speelse danstheatervoorstelling waar tekst, beweging, muziek, acrobatie en installatiewerk samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke en theatermaker Jonas Vermeulen creëren samen met drie fysieke spelers een poëtische en visuele beleving voor iedereen vanaf 6 jaar over de (r)evolutie van ik-zij naar wij. Durven we nog plaats te maken voor elkaar in een leven vol chaos? 

Duur: +- 60 minuten (nog te bepalen)

Onderdeel van

Credits

Dans, spel: Jotka Bauwens, Michèle Even, Sarah Vingerhoets 
Choreografie: Piet Van Dycke 
Tekst, regie: Jonas Vermeulen 
Scenografie: Erki De Vries                                                                      
Scenografische ondersteuning: Arjan Kruidhof, Arjen Schoneveld & Sibran Sampers 
Kostuum: Elise Goedgezelschap 
Muziekontwerp: Koen Brouwers & Jonas Vermeulen 
Dramaturgie: Marie Peeters 
Lichtontwerp: Raf Wouters                                                                     
Artistieke productieleiding: Sam Cunningham                                     
Coördinatie techniek: Daan tytgat                                                         
Techniek: Casper Van Overschee, Maarten Brants & Anton Spiessens                                           
Coproductie: HET LAB Hasselt, C-TAKT, 30CC, Perpodium 
Met steun van: Sabam For Culture, de Vlaamse Overheid 
Met dank aan: de Warande, C-mine, De Ruimte, C-mine, deRUIMTE, Destelheide 

Bekijk onze thema's