CC De Adelberg

Fabienne Loyens

Let's take nature as our religion
  • za 23 sep ’23
    -
    zo 5 nov ’23
    Galerij

Fabienne Loyens presenteert een bijzonder overzicht van nieuw werk, waarvan de meerderheid speciaal gecreëerd is voor deze tentoonstelling in het kader van het 30-jarig bestaan van De Adelberg.  

Elk werk vertelt een verhaal over de complexe relatie tussen mens en natuur, en hoe religie, devotie en sacraliteit daarin vaak een rol spelen. Dit onderwerp raakt aan de kern van ons menselijke bestaan. Zijn wij een losgeslagen individu binnen de prachtige natuur? Of zijn we verbannen uit het paradijs door ons eigen bewustzijn? En kan religie ons helpen om terug te keren naar een verloren wereld? 

Deze vraag is actueler dan ooit, en vormt het onderwerp van maatschappelijke debatten van radicale klimaatactivisten tot academici. Fabienne Loyens participeert op subtiele wijze in deze discussie door een ecologische grondstroom als de draad van Ariadne door haar oeuvre te weven. Haar kunstwerken raken aan de schoonheid van de natuur en de urgente noodzaak om deze te beschermen. 

In Let's take nature as our religion nodigt Fabienne Loyens ons uit om onze relatie met de natuur te voelen en haar te zien als ons hoogste goed. Deze tentoonstelling biedt een moment van reflectie en nodigt ons uit om na te denken over onze plaats in de wereld en onze verantwoordelijkheid voor de natuur. 

Fabienne Loyens studeerde in 1991 af aan de MAD Faculty Hasselt in de afdeling keramiek en behaalde in 2006 aan datzelfde instituut een Master in de Glaskunst. Het is een gedreven keramiste die met de natuur als vertrekpunt het medium persoonlijk inkleurt en het door assemblage met andere materialen een eigen gezicht geeft.  

Openingsuren expo:

Openingsuren balie ccda.

Iedere zondag van 14 tot 17 uur.

1 & 2 november van 14 tot 17 uur.

Op zondagen kan u de expo
bezoeken in aanwezigheid van
de kunstenares.