Accordeon Folie IV - State of the Art

Accordeonfestival
  • za 24 feb ’24
    18:30 uur
    Kleine zaal

Accordeon Folie veegt alle clichés over de accordeon van de baan en wil een lans breken voor accordeonisten en hun instrument. De vierde editie neemt je mee naar Frankrijk en de wereld van de musette.

Gwen Cresens verzorgt op zijn eigen no-nonsense manier een State of the Art. Deze editie focust hij op de musette in de accordeon. Daarna presenteren twee van Vlaanderens meest beloftevolle conservatorium-studenten Jaëla Verheye en Tristan Van der Keelen  zich tijdens een mini-concert.

Gwens passie voor deze Parijse blues zal ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen!


Om 20.15 uur start het festivalconcert in de schouwburg met Duo Paris-Moscou (Domi Emorine & Roman Jbanov) en Marcel Loeffler Quartet. Tot slot brengt het West-Vlaamse Duo Septyn (Seppe Vande Walle & Tijn Huylebroeck) een heerlijk après-concert in de Cultuurbar en foyer. Meer info en tickets voor de concerten vind je hier.

Kaasplankje:
De Cultuurbar biedt tussen 18 en 20 uur een kaasplankje met brood en garnituur aan (€ 42,50 voor 2 personen).  Hiervoor kan je helaas niet meer reserveren.

Onderdeel van
Gwen Cresens 2

Gwen Cresens

Gwen Cresens is een Belgische accordeonist, bandoneonist, arrangeur, componist. Hij hoort de accordeon voor het eerst in de straten van Antwerpen, vlakbij de kathedraal. Op 6-jarige leeftijd begint Gwen met muzieklessen aan de Antwerpse muziekacademie, gaat verder aan de Kunstacademie en studeert vervolgens af aan het Antwerpse conservatorium. Hij speelt (inter)nationaal in zowel grote als kleine theaters, clubs en festivals. Solo, met eigen projecten, als band- of bedrijfslid, of als sideman.

Hij stond onder ander op het podium van Flagey Brussel, Rock Werchter, Festival Dranouter, Cité de la Musique Paris, L'Olympia, Le Zénith Paris, Handelsbeurs Gent, Concertgebouw Brugge, Bozar Brussels, L'Archiduc Brussels, Konzerthaus Wenen, Paradiso Amsterdam, De Roma Antwerpen, Francofolies Montréal, The Joyce Theatre New York, De Capitole Gent, Theater aan Zee Oostende, Gentse Feesten, Tramway Glasgow, Theaterhaus Zürich, Teatro Alhambra Granada, South Bank Centre London, Bourla Antwerpen, Bijloke Gent, Adelaide Festival, Festival van Vlaanderen Gent en Brussel, Zeeland Nazomer Festival, Airbagfestival Brugge, de Singel Antwerpen,...

Programma

Credits

Gwen Cresens (artistiek advies) 

Bekijk onze thema's