CC De Adelberg

Accordeon Folie IV - Concerten

Accordeonfestival
  • za 24 feb ’24
    20:15 uur
    Schouwburg

Accordeon Folie veegt alle clichés over de accordeon van de baan en wil een lans breken voor accordeonisten en hun instrument. De vierde editie neemt je mee naar Frankrijk en de wereld van de musette.

Gwen Cresens verzorgt op zijn eigen no-nonsense manier een State of the Art. Deze editie focust hij op de musette in de accordeon. Daarna presenteren twee van Vlaanderens meest beloftevolle conservatorium-studenten Jaëla Verheye en Tristan Van der Keelen  zich tijdens een mini-concert. Meer info en tickets.

Het repertoire van Duo Paris-Moscou met Domi Emorine & Roman Jbanov omvat zowel traditionele volksmuziek als originele composities, en hun stijl wordt gekenmerkt door virtuositeit en een sterke expressiviteit. 

De muziek van het Marcel Loeffler Quartet wordt gekenmerkt door virtuoos accordeonspel, spetterend gitaarwerk en energieke ritmes. Ze combineren traditionele gypsy jazz met moderne invloeden.

Het West-Vlaamse Duo Septyn met Seppe Vande Walle op accordeon en Tijn Huylebroeck op piano en gitaar brengt een heerlijke mix van swing musette, tango en lichte jazz. 

Kaasplankje:
De Cultuurbar biedt tussen 18 en 20 uur een kaasplankje met brood en garnituur aan (€ 42,50 voor 2 personen).  Hiervoor kan je helaas niet meer reserveren.

Festivalconcert - Schouwburg

Duo Paris Moscou  (Frankrijk)

Domi Emorine is de leading lady in de wereld van de Franse accordeon en winnares van de grootste internationale prijzen.

Roman Jbanov won vele prestigieuze titels tot aan de Grand Prix van Cassino in Italië. De jonge Siberiër en de knappe Bourgondische vormen sinds 2002 een hoogstaand en uniek duo: Paris Moscou.

Het repertoire van Duo Paris-Moscou omvat zowel traditionele volksmuziek als originele composities, en hun stijl wordt gekenmerkt door virtuositeit en een sterke expressiviteit. Hoewel ze elk hun eigen manier hebben om accordeon te bespelen, brengen ze de juiste balans in een harmonieuze fusie van twee muzikale universums.

Marcel Loeffler Quartet (Frankrijk)

Het Marcel Loeffler Quartet uit Frankrijk is gespecialiseerd in gypsy jazz of "jazz manouche". Hoewel hij op 5-jarige leeftijd zijn gezichtsvermogen verloor, begon hij op 6-jarige leeftijd accordeon te spelen. Hij raakte geïnspireerd door de gypsy jazz van Django Reinhardt en begon in de jaren ‘70 samen te spelen met verschillende jazzmuzikanten.

De muziek van het kwartet wordt gekenmerkt door virtuoos accordeonspel, spetterend gitaarwerk en energieke ritmes. Ze combineren traditionele gypsy jazz met moderne invloeden, waardoor ze een uniek en dynamisch geluid creëren dat hen wereldwijd een enthousiaste en trouwe achterban heeft opgeleverd.


Après concert -
Cultuurbar / Kleine zaal

Duo Septyn (België)

Het West-Vlaams duo met Seppe Vande Walle op accordeon en Tijn Huylebroeck op piano en gitaar brengen een heerlijke mix van swing musette, tango en lichte jazz. Hun monter en hartverwarmend samenspel brengt de bruisende Parijse sfeer helemaal tot leven. Laat je meeslepen door overrompelend mooie muziekpareltjes en trek na afloop met een gelukzalige glimlach huiswaarts!

Programma

18.30 – 19.30 uur: Proloog met State of The Art en New Generation 
20.15 – 21.05 uur: Duo Paris Moscou 
21.05 – 21.30 uur: Pauze 
21.30 – 22.30 uur: Marcel Loeffler Quartet 
22.30 – 23.30 uur: Duo Septyn 

Credits

Duo Paris Moscou  
Domi Emorine (accordeon)
Roman Jbanov (bayan, accordeon) 

Marcel Loeffler Quartet
Marcel Loeffler (accordeon) 
Cédric Loeffler (gitaar)
Julien Pidancier (viool)
Franck Bedez (contrabas)

Duo Septyn 
Seppe Vande Walle (accordeon)
Tijn Huylebroeck (piano, gitaar)