CC De Adelberg
Karolina Maruszak

Martha!tentatief / Johan Petit

Klein Jowanneke gaat dood
  • do 30 mei ’24
    20:15 uur
    Kleine zaal

Vanaf het moment dat hij afstudeerde in 1997 keek Johan Petit naar de wereld rondom zich. Dat resulteerde in vier voorstellingen waarin zijn blik steeds scherper werd, een vertelling op de grens van cabaret, theater en poëzie. Met de legendarische succesvoorstelling Klein Jowanneke gaat dood nam Klein Jowanneke in 2008 afscheid van zijn jeugd. Klein Jowanneke is ondertussen een dertiger. Hij is een huis aan het afbetalen, heeft twee klein mannen en een Citroën Berlingo. Zo iemand kan nog moeilijk Klein Jowanneke genoemd worden en dus gaat hij dood. 

Vandaag, vijftien jaar later, voelt hij het opnieuw: het leven glipt hem door de vingers. Dat is heftig, dat is triest, maar zo is het nu eenmaal. Binnenkort wordt hij vijftig. En hij voelt dat het niet beter gaat, nee, het wordt alleen maar erger. En daarom, om het leven te vieren - nu het nog kan - gaat Klein Jowanneke nog eens dood.  

Johan Petit 2
Karolina Maruszak

Laverend tussen cabaret, theater en poëzie bezit Johan Petit de gave om met zijn vertelkracht tot tranen toe te bewegen.... 

Liv Laveyne, De Morgen 

Credits

Tekst, spel: Johan Petit 
Muzikanten: Bart Voet & Tim Clement