CC De Adelberg

FroeFroe

Prins Arthur V
  • za 18 mei ’24
    19:00 uur
    Schouwburg

Een bezeten marionettist wil, ondanks verregaande reuma in zijn handen, nog een laatste keer schitteren op Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes in aanwezigheid van de keizer. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionet kan zijn. Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strakgespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe. 

FroeFroe laat zich inspireren door het verhaal De terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde. Schitterende, sprookjesachtige karakters, een verrassende plot en een macabere sfeer vol humor in de beste Tim Burton-traditie... Prins Arthur V belooft een waar pareltje te worden.  

Duur: 
70 minuten

TIP!
Lommelse poppenspeler Koen Swanenberg dompelt kinderen en jongeren vanaf 8 jaar onder in de wondere wereld van het poppen spelen tijdens een toffe workshop naar aanleiding van Prins Arthur V! Meer info lees je hier
 

Credits

Spel Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Marianne Loots, Ellen De Mul (Spelstage), Mattis Van Den Branden (Assistentiestage)
Live - muziek van en door Luna Janssens (Compositie en uitvoering - stage kleinkunst)
Techniek Jo Heijens en Marjolien Cuypers
Tekst naar Benny Lindelauf van Jan Maillard en cast
Regie Marc Maillard