Noortje Palmers

Grof Geschud

Kroost
  • vr 3 mei ’24
    20:15 uur
    Schouwburg

Hoeveel familieweekenden moet je op een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de één of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot? 

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals je van hen gewend bent, laat Grof Geschud ook in Kroost geen spaander van zichzelf en elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen overblijft. 

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud ontving uitsluitend lovende kritieken met hun debuut Lijmen. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling Broeden over, die ze in ruim 130 zalen speelden. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met Kroost: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.  

Uit de pers:

"Ook in hun derde voorstelling spelen Lander Severins en Myrthe van Velden op wonderlijke en hoogst grappige wijze met taal. Tegelijk leggen ze hun ziel bloot en zetten ze de vertelling van hun bijzondere relatie voort." - De Standaard

"Grof Geschud maakt in 'Kroost' bijna baby’s en bijnaperfect cabaret." Els Van Steenberghe voor Knack Focus

Het cabaretlandschap van de Lage Landen is twee cabaretiers rijker met schitterende stemmen en een heerlijke humor die recht uit hun gebroken/verliefde/tere hart komt. 

Standaard ***** 

Credits

Tekst, muziek, spel: Myrthe van Velden & Lander Severins 
Artistiek team: Janne Desmet, Minou Bosua & Stef de Paepe