CC De Adelberg

Bar Belges

Collectief van Lommelse topmuzikanten
Week van de Belgische Muziek
  • za 3 feb ’24
    20:15 uur
    Schouwburg

Een avond vol Belgische klassiekers, gespeeld door een collectief van Lommelse topmuzikanten verzameld op het podium. Ze spelen de mooiste muziek van eigen bodem. Aan het roer staat Sofie Engelen, muziekexperte en presentatrice bij Radio Willy. Deze voorstelling kadert binnen de Week van de Belgische muziek.

Duur: 
90 minuten zonder pauze

Groot nieuws, Lommel heeft een eigen band! 9 Lommelse artiesten vormen samen Bar Belges. De band sluit de Week van de Belgische Muziek af op zaterdag 3 februari in de schouwburg van CC De Adelberg. Ontdek hier alle muzikanten. 

DAVY DECKMIJN

Het kloppend hart van Bar Belges! Kloppen doet Davy al jaar en dag voor o.a. Zornik, Yevgueni en in zijn eigen Davy's Drumschool! Een groot hart heeft hij voor Belgische muziek én zijn Bar Belges-kornuiten, want naast drummer is hij ook artistiek coördinator van dit mooie project! 

JEROEN RAVESLOOT

Pater familias van de getalenteerde Raveslootfamilie, pater familias van Bar Belges! De lijst aan projecten waar hij bij heeft gespeeld is eindeloos. Kortom, de toetsen zijn in veilige handen van deze Lommelse legende.

SILKE RAVESLOOT

Een engelenstem die af en toe heksenkreten durft uitslaan bij haar band Koala Disco. Vroeger verzorgde ze ook al toetsen bij Phanques en Stad van Licht. Bar Belges heeft haar Phoebe Bridgers gevonden!

BART HENS

Het tweede lid van het exotische @koalaladiscoco gezelschap! De drummende katalysator keert bij Bar Belges terug naar zijn roots als percussionist. Bart speelde slagwerk bij verschillende ensembles in de Noorderkempen. Nu reikt hij al eens verder op roof- of ontdekkingstocht, op of voor het podium!

WARD VANDEVELDE

Ward spreekt de taal van het Nederlandstalige lied als geen ander! Onder het alias Wartaal strooit hij de letters poëtisch over een bedje van Nederlandstalige gitaarpop. Belgische muziek? Ward zijn dada!

RIK VERSWEYVELD

De basgitaarmelomaan die tingelt en tangelt van funky grooves en metalen klanken bij Casualty en Contr-x tot opgewekte ska ritmes bij The Splifftones. Samen met Ward houdt Rik een kleine Wartaal-reünie bij Bar Belges! 

VEERLE BOUDEWIJNS

Al swingend zoemt Veerle met The Hive vele podia af. Met haar veelzijdige stem beheerst ze als geen ander het metier om Belgische klassiekers naar haar eigen jazzy hand te zetten! 

ARNE TORFS

‘Waar blijft die leadgitarist?’ galmde doorheen de chatbox van onze socials! Word is out, als fijnbesnaarde conservatoriummuzikant schuimde Arne al talloze kamermuziek en kunstprojecten af. Met Bar Belges duikt hij de popwereld in. Zijn instrument heeft nog weinig geheimen voor deze cultuurminnaar van het eerste uur! 

DRIES BONGAERTS

De puurste wijn serveren we als laatste. De meeste doorleefde stem van de Kempen vervolledigt onze Bar Belges. Balancerend tussen blues en folk zal de rauwe stem en het betoverende gitaarspel van Dries zorgen voor ‘the light in thy heart’…