CC De Adelberg

Theater Sonnevanck

Gullivers Reizen
  • za 27 jan ’24
    19:00 uur
    Schouwburg

Gul is een zeer succesvol kind. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassenoudste en hoofdredacteur van de schoolkrant, ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Tja, voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.  
 
Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Op een onbekend eiland spoelt ze aan. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens. Gul snapt hen niet en zij snappen Gul niet. Vanaf nu is niets meer hetzelfde. 

Met gevoel voor humor en ironie brengt regisseur Marije Gubbels het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726 tot leven. Een swingende familievoorstelling met livemuziek, zang en spannende projecties! 

Duur:
60 minuten

“De voorstelling stipt hiermee inhoudelijk een heleboel actuele onderwerpen aan en blijft met de grondige bewerking ook trouw aan het boek.” - Theaterkrant

"... een warmbloedig verhaal van een hardvochtige satire."  - volkskrant.nl
 
"De bewerking van Gullivers reizen getuigt van veel originaliteit. (…) Het zeilmeisje Gul wordt gespeeld door Iris Bakker, die de ontmanteling van een stoer zelfverzekerd meisje mooi laat zien. De andere rollen zijn voor Pádraig Turley en Nick Renzo Garcia, die zich met veel energie en enthousiasme op een velerlei karakters storten.” - Musicalworld ★★★ 

“Gullivers reizen gaat over de woelige baren van het hedendaagse leven. Deze voorstelling geeft commentaar op volwassenen die er maar een potje van maken."

Kidsweek ****

Credits

Bewerking, liedteksten en regie Marije Gubbels
Spel en zang Iris Bakker, Nick Renzo Garcia en Padraig Turley
Compositie en piano Carlos Ema
Zang en (alt-)viool Anne Bakker
Compositie en ud Kamal Hors, Nizar Rohana
Compositie Leah Uijterlinde
Dramaturgie Manon Wittebol, Daniel van Klaveren
Kostuumontwerp Leoni Pirenne
Decor- en video-ontwerp Catharina Scholten
Lichtontwerp Gé Wegman
Regie-assistentie Nienke Tjallingii
Techniek Johan de Koeijer, Bo van Vliet, Christian Toonk, Tom de Haas, Jeroen van Terheijden
Casting Groen casting
Campagnebeeld Benning & Gladkova
Scènefotografie Sanne Peper
Coproductie met MaxTak Muziektheater & Theater Sonnevanck