CC De Adelberg

Het Laagland & Sally Maastricht

De Grote Gele Graafmachine
  • za 25 nov ’23
    15:00 uur
    Schouwburg

Hoe kan het dat kleuters, zonder dat dit wordt gestimuleerd, vaak geobsedeerd zijn door graafmachines of bulldozers? Welke gewoontes hebben wij als mensen van nature, en welke dingen leren we – soms al heel jong – aan?

Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine. Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar. Een stel goed geoliede onderdelen doet altijd precies wat van een graafmachine wordt verwacht. Totdat één deel er ineens anders over denkt. Dit onderdeel gaat los… Waarom alleen maar graven en scheppen en nooit springen of steppen? Hoezo is een cementmolen niet om in te slapen? Zou een graafmachine niet kunnen dansen als hij toch al zo soepel beweegt? De onderdelen twijfelen hardop of al die afspraken wel kloppen…

De Grote Gele Graafmachine is een bonte bende voor alle bouwers, brekers, dwarsliggers en meebewegers vanaf 4 jaar. Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht maken een aanstekelijke mix van dans en theater waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.

 

Duur:
50 minuten

“De Grote Gele Graafmachine is een ode aan de speelsheid en rijke fantasie van jonge kinderen. Een oproep om nooit te stoppen met spelen! Hoewel er voor de kinderen een hoop te zien, beleven en lachen was, was het vooral deze moraal die mij als volwassene aansprak. Deze inspiratie neem ik mee naar huis vandaag: gooi het handboek uit het raam, lap de regels aan je laars en vertrouw op je impulsen.”

Jacky, dansdocent

Credits

Concept, regie & choreografie: Lennart Monaster & Stefan Ernst Dans & spel: Giorgio Lepelblad, Rutger Remkes, Thirza Riphagen en Jennifer Muntslag
Assistent choreograaf: Patrizio Bucci
Regie-assistentie: Talla Dirkzwager
Tekst: Lennart Monaster
Muziek: Wouter Gulikers
Decor: Douwe Hibma
Licht: Thierry Wilders
Kostuums: Mieke Kockelkorn
Techniek: Dorus van Leeuwen, Eelke Slooten & Christiaan Verschuuren