CC De Adelberg

Kempense Lommelaar Jeroen Verdick volgend seizoen in De Adelberg 

Op dinsdag 11 juni start de ticketverkoop voor het seizoen 2024 - 2025. Dan kan je meteen een plaats reserveren voor Klein Gevaarlijk Afval, de nieuwe zaalshow van de Kempense Lommelaar Jeroen Verdick. Wij peilden bij de populaire standup-comedian en tv-figuur naar zijn show én naar zijn mening over het programma 24 - 25. 

Wat is het verschil tussen Klein Gevaarlijk Afval en je vorige show Alleen, die nu ook volledig op Streamz te zien is?  
Jeroen: De centrale boodschap van mijn vorige show was dat je ook alleen een verschil kan maken. In deze nieuwe show pas ik dat toe in mijn leven. Zo ga ik bloed geven en vertel ik over een protestmars waarin ik heb meegelopen. Verder probeer ik me minder te laten doen, ook met haatberichten op sociale media.  

Hoe ben je ooit begonnen met comedy?  
Ik heb zes jaar als boekhouder gewerkt, maar al vanaf mijn jeugd wilde ik graag iets op een podium doen. Ik wist toen nog niet dat het comedy zou zijn. De bal ging aan het rollen toen ik mij inschreef voor een workshop bij het bekende comedy café The Joker in Antwerpen. Op het einde van de workshop moet je voor een volle zaal optreden. Hierdoor kreeg ik de smaak te pakken. 

Is het allemaal echt gebeurd wat je vertelt? Het zijn soms straffe verhalen. 
Ik vertrek altijd van iets dat echt is gebeurd, maar daarna vergroot ik het natuurlijk wat uit. Zo heb ik inderdaad een everzwijn aangereden op de N74 en vloog er plots een vleermuis in onze slaapkamer. Daarover vertelde ik in mijn vorige show.” 

Wat mogen we in Lommel verwachten van je nieuwe show? 
Met mijn shirt geef ik een tipje van de sluier. Ik ben dan ook al een paar keer met plezier naar Lommel SK gaan kijken. Verder kan ik er niet omheen dat het station in Lommel maar 1 spoor heeft waar maar één trein om het uur vertrekt. Ook de Facebookpagina “Ge zijt van Lommel als…” biedt heel wat leuk materiaal om mee aan de slag te gaan. 
 
Je komt uit Vosselaar. Kende je De Adelberg al? 
“Ik stond hier al eerder op het podium, in het voorprogramma van Jens Dendoncker. Ik kijk er naar uit om terug te komen omdat het deze keer een thuismatch wordt met mijn eigen avondvullende show. Spannend, maar ook heel leuk! 

Ga je zelf vaak naar voorstellingen?
“Helaas kan ik niet zo vaak naar een voorstelling gaan kijken omdat dat de momenten zijn waarop ik zelf vaak werk en optreedt.  Dit voorjaar ben ik wel in De Adelberg naar het concert van K’s Choice geweest. Het was fijn om als bezoeker te komen en vooraf geen stress te hebben. 
 
Heb je het nieuwe programma van De Adelberg al gezien?  
Mijn vriendin is grote fan van Lieve Blancquart en elke kans om punten te scoren is mooi meegenomen, dus de kans is groot dat ik tickets koop voor haar lezing. Ook het uitgebreide muziekprogramma van De Adelberg spreekt ons erg aan. Verder staan er zeer goede comedians op de agenda zoals onder andere Steven Goegebeur , Pieter Verelst en Kamal Karmach en Jade Mintjens komt ook (lacht). Nee, uiteraard is Jade een fantastische comédienne.  We hebben al vaak samen opgetreden. Maar als je moet kiezen tussen mijn show of die van haar, wil ik er gewoon even op wijzen dat zij vindt dat Pelt veel leuker is dan Lommel. 
 

Jeroen Verdick 
Klein Gevaarlijk Afval 
Vr 7 febr ‘25 - 20.15 uur


Start ticketverkoop 24 – 25:
Di 11 juni ‘24 - 19 uur