Een veilige beleving

ma 10 augustus 2020

De veiligheid van ons publiek, de artiesten en alle medewerkers zijn onze eerste prioriteit tijdens een seizoen dat er anders zal uitzien. We respecteren strikt de richtlijnen die worden opgelegd in het basisprotocol cultuur, het protocol professionele kunsten en het protocol sociaal-cultureel volwassenwerk die verwerkt zijn in een veiligheidsdraaiboek specifiek voor de infrastructuur van CC De Adelberg, het Raadhuis en Ateliers voor Overdag.

Je kan de richtlijnen steeds raadplegen op onze website en recente updates of wijzigingen zullen per e-mail worden gecommuniceerd aan de tickethouders.


Social distancing

Het blijft mogelijk om jouw plaatsen te kiezen bij de aankoop van tickets. Het ticketsysteem blokkeert automatisch 2 plaatsen langs beide kanten van een bubbel. Tot verdere versoepelingen wordt ook steeds één rij voor en één rij achter de bubbels vrijgelaten. Wij vragen je dan ook de bestellingen te bundelen, per persoonlijke contactbubbel te reserveren en de best available seats die worden aangeduid zo goed mogelijk te respecteren.

Gelet op de beperkte capaciteit, is het belangrijk dat u zich registreert op de wachtlijst bij uitverkochte voorstellingen. Indien de capaciteit kan verhoogd worden, zullen onze medewerkers jou contacteren.

Een circulatieplan laat toe om op een veilige manier het gebouw binnen te komen en te verlaten. Onze medewerkers staan steeds in voor een optimale begeleiding van het publiek. Pictogrammen ondersteunen hierin. We streven ernaar om de zaaldeuren vroeger te open, om de bubbels maximaal te spreiden. Het dragen van een mondmasker is verplicht. In de bar zijn de regels van de horeca van toepassing. Plexiglas is geplaatst aan de balie.

Tickets

Bijkomend kunnen we voor seizoen 2020-2021 een korting van 30% op ticketprijs aanbieden vanaf 3 in plaats van 9 voorstellingen. Een mooie en betekenisvolle investering. Omdat onze presentatieavond werd geannuleerd, kan je bovendien steeds een afspraak maken met één van onze programmatoren als je graag meer duiding wenst bij enkele voorstellingen.

Indien voorstellingen toch worden geannuleerd, betalen wij uiteraard het ticketbedrag terug.


Hygiëne

We voorzien de nodige maatregelen om een goede hygiëne te waarborgen. Op verschillende plaatsen worden zuilen geplaatst met hygiënische handgel. De infrastructuur wordt dagelijks schoongemaakt/ontsmet met een bijzondere aandacht voor de veelgebruikte contactoppervlakten.
 

Ventilatie

De luchtverversingssnelheid van onze ventilatie/luchtgroepen is maximaal verhoogd en buitenlucht wordt maximaal mechanisch aangevoerd tijdens de voorstellingen. Na elke voorstelling wordt de infrastructuur natuurlijk verlucht.


Investering in artiesten en publiek

In volle coronacrisis lag een mooi en boeiend programma 2020-2021 klaar. Omwille van de maatregelen hebben verschillende artiesten en gezelschappen hun tournees geannuleerd. Dankzij de financiële inspanningen van het stadsbestuur van Lommel kunnen we alle andere voorstellingen wel laten plaatsvinden, ook al is de capaciteit beperkt. Zo ondersteunt de stad zowel artiesten als publiek.

Bij de start van het seizoen in oktober ontvangen wij je graag in onze pop-up foyer. Zodra de nieuwe infrastructuur klaar is, wordt deze feestelijk geopend en bieden we bovendien een extra programma aan.

Zit je nog met vragen? Dan kan je je steeds wenden tot onze COVID-19 verantwoordelijke Cindy Daems via cindy.daems@ccdeadelberg.be.

Nieuws