Lommelse Maxine Bantje danst in uniek jongerenproject

vr 16 februari 2018

Theaterhuis fABULEUS en zeven Limburgse cultuurcentra waaronder De Adelberg sloegen de handen in elkaar voor een unieke jongerenproductie, SNAP XL. Hiermee bieden zij een podiumkans aan jong talent. Na de oproep en de audities vorig jaar, hebben de jongeren de afgelopen maanden intensief gerepeteerd om tot een energieke voorstelling te komen voor een jong en minder jong publiek.

In SNAP XL brengt choreografe Talitha De Decker alles samen wat voor haar het toppunt is van dansplezier: virtuoze lijven, wiskundige structuren én de vette beats van '90s-muziek. Ze boort recht naar de kern van haar eigen dansplezier. Combinaties van eenvoudige discobewegingen vloeien samen tot hypnotiserende structuren. Golven van symmetrie trekken door de bewegende massa. Let the rhythm ride you, guide you, sneak inside you, set your mind to move.

Op het podium staan 14 krachtige jongeren die de 90’s alleen maar kennen van de recente Pokémon-revival. Onder de dansers is ook één Lommels talentMaxine Bantje (19). Zij kon het hele traject mee afleggen. Wie weet is dit voor haar een opstap naar meer! De Adelberg had met haar een gesprek over haar ervaringen tijdens dit project. Het volledige interview kan je lezen op www.ccdeadelberg.be.

Het resultaat is een professionele voorstelling waarin dans, muziek en kostuums samenkomen. Woensdag 21 februari gaat de voorstelling in première. Aanstaande zaterdag 3 maart om 20.15 uur houdt het jonge, bonte gezelschap halt in CC De Adelberg. Laat je door deze 14 enthousiaste jongeren meeslepen in een energieke dansvoorstelling boordevol hippe ‘90s-hits en groovy dansmoves.

 Lees het interview met Maxine Bantje.
“Wanneer we met 14 dansers samen op het podium staan, stroomt er zoveel energie!”

 
Tickets: € 10 / € 8 groepskorting

INFO & RESERVATIES
 
 
Met de steun van de Provincie Limburg.

 

 

Nieuws