Winnaars 4de Lommelse Beiaardtunewedstrijd

ma 21 september 2020

© Nele Mannaerts
© Nele Mannaerts
© Nele Mannaerts

Naar aanleiding van 20 jaar beiaard en Open Monumentendag, vond op 13 september de Prijsuitreiking plaats van de 4de Lommelse Beiaardtunewedstrijd. 21 kandidaten schreven elk een mooie tune voor het automatisch speelwerk van de Sint-Pietersbandenbeiaard, wat de jurering extra moeilijk maakte. In de jury zaten Diederik Celis (Directeur KANL), Carl Van Eyndhoven (LUCA School of Arts), Koen Lemmens (kunstenaar) en Chris Peiffer (sympathisant).

De Eerste Prijs was voor Katrijn De Rop uit Pelt,

De Tweede Prijs ging naar Geert Hellemans, een jonge beiaardier uit Luxemburg,

De Publieksprijs ging naar Emma Leyssen uit Hamont met Para mi Abuela.

Om 20 jaar Lommelse beiaard extra in de verf te zetten, kwam Luc Rombouts, universiteitsbeiaardier van Leuven, een goed gedocumenteerde en ludieke lezing geven Klok en beiaard als klinkend erfgoed, vroeger en nu, en hij sloot de dag en de zomerconcerten af met een prachtig beiaardconcert. Je kan dit, en ook de andere zomerconcerten herbeluisteren op www.lommel.be/beiaard.

Alle ingezonden tunes zijn vanaf nu elke dag op het Kerkplein te beluisteren als melodietje op het automatisch speelwerk van de beiaard in de Sint-Pietersbandenkerk.

Onze beiaard is vanaf dit najaar ook te horen op de nieuwe cd van de folkgroep Wör, die beiaardmuziek als basis neemt in eigentijdse bewerkingen. Live te horen in Lommel op 27 november om 20.15u in de Sint-Pietersbandenkerk. Lees meer en koop tickets via deze link.

Nieuws