Eddy Mariën

Beiaardconcert

Eddy Mariën kreeg de beginselen van piano en beiaard van zijn stiefvader Jef Rottiers. Mariën voltooide zijn pianostudies aan het Muziekconservatorium van Mechelen en studeerde nadien aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn, waar hij nu docent is. Aan het Lemmensinstituut Leuven behaalde hij de graad Master of Music.

In Mechelen, Leuven en Halle werd hij aangesteld als stadsbeiaardier en hij is tevens beiaardier van de gemeente Meise, waar hij de promotor en adviseur was voor een nieuwe beiaard. In Europa, Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië werd hij uitgenodigd voor concerten en lezingen. Hij nam verschillende cd’s op, onder meer Romantische beiaardmuziek, Carillon and Guitar en de beiaardmuziek van Jef Rottiers.

Op de Internationale Beiaardwedstrijden in Nijmegen (1989) en Berlijn (1991) won hij de Eerste Prijs. Nu wordt hij zelf regelmatig gevraagd in binnen- en buitenland als jurylid voor beiaardconcours en -examens. Hij gaf Mastercursussen aan de Yale University (VSA), aan het Nationaal Paleis van Mafra (Portugal), de Beiaardschool van Denemarken en in Canberra (Australië).

  • wo

    21/07/2021 20:00

  • Prijs:

    gratis
  • Locatie: Kerkplein Lommel-Centrum
    Kerkplein z/n, aan de Sint-Pietersbandenkerk, 3920 Lommel, BELGIE
  • Luisterplek café Torenhuis en kerkplein