CC De Adelberg
Damien Stenson

Celtic Night 24

  • za 4 nov ’23
    19:00 uur
    Schouwburg

Het jaarlijkse Keltische muziekfestival Celtic Night is aan haar 24ste editie toe. Dit jaar presenteren we een bijzondere line-up met fantastische artiesten uit Ierland en Schotland die je meenemen op een wervelende reis door de Keltische muziek.  

BEO is een trio van drie jonge Bretonse muzikanten die originele en hedendaagse Ierse muziek brengen.

Met de Siobhan Miller presenteren we aanstormend talent uit Schotland. Siobhan beschikt over een kraakheldere stem, heeft een fijne neus voor andermans liederen, maar schrijft zelf ook prachtige songs.

Téada is één van de meest geprezen en invloedrijke groepen in de Ierse traditionele muziekscene. Hun energieke en inspirerende optredens zijn een adembenemende ervaring. 

Duur:
van 19.00 - 23.00 uur

BEO (Bretagne) 

BEO is een trio van drie jonge Bretonse muzikanten die originele en hedendaagse Ierse muziek brengen met een combinatie van persoonlijke composities en stukken uit het traditionele repertoire. BEO maakt duidelijk deel uit van een nieuwe voorhoede van Bretonse muzikanten, geïnspireerd en technisch begaafd, onbevreesd componerend in de Ierse traditie en met een diep respect voor hun eigen cultuur. De energie die van het ensemble uitgaat, blaast het genre nieuw leven in en brengt nieuwe kleuren in de traditionele muziekcultuur.  

Siobhan Miller (Schotland)  

Met de Siobhan Miller presenteren we aanstormend talent uit Schotland. Siobhan beschikt over een kraakheldere stem, heeft een fijne neus voor andermans liederen, maar schrijft zelf ook prachtige songs. Zij werd maar liefst vier keer op rij uitgeroepen tot de Schotse Singer of the Year. Siobhan groeide op in de rijke folkscene van Schotland en zong al van jongs af op de vele festivals die Schotland rijk is. Ze wordt vaak vergeleken met andere grote namen uit de Schotse muziek, zoals Karen Matheson en Julie Fowlis. Haar muziek is te omschrijven als een combinatie van traditionele Schotse ballades en modernere folk- en singer-songwritermuziek. 


Téada (Ierland)
  

Téada is één van de meest geprezen en invloedrijke groepen in de Ierse traditionele muziekscene. Hun energieke en inspirerende optredens zijn een adembenemende ervaring. Traditionele instrumenten zoals fiddle, uilleann pipes, fluit en bodhrán komen samen om een geluid te creëren dat zowel tijdloos als modern is. Met hun uitgebreide repertoire van zowel instrumentale als vocale stukken, put Téada uit een rijke selectie van Ierse traditionele muziekstijlen. Kortom, hun muziek is een viering van de rijke Ierse cultuur en erfgoed: meeslepend, opwindend en ontroerend tegelijk.

Programma

19.00 tot 19.45 uur
BEO

20.15 tot 21.15 uur
Siobhan Miller band

21.45 tot 22.45 uur
Téada

Credits

BEO
Yoann An Nedeleg
(uilleann-pipes, fluit)
Martin Chapron (bouzouki)
Erwan Menguy (traverso fluit,
gitaar/bouzouki)

Siobhan Miller
Mark O’Donnell (fiddle, gitaar)
Ciara O’Donnell (fluit, zang)
Harry Lawlor (harp, gitaar, zang)
Brid O’Donnell (accordeon)

Téada
Oisin Mac Diarmada (fiddle)
Paul Finn (button accordeon)
Damien Stenson (fluit)
Seán McElwain (gitaar/bouzouki)
Tristan Rosenstock (bodhrán)
Samantha Anne (dans)

Bekijk onze thema's