Julien Firmin  

Bar Dada - Geannuleerd !

Helaas moet de groep het optreden annuleren o.w.v. een ongeval van de zanger. We hebben de mogelijkheden voor een verplaatsing bekeken, maar dit blijkt niet haalbaar. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De Gentse singer-songwriter Michael De Busscher (artiestennaam Julien Firmin) specialiseerde zich tot nu toe vooral in muziek met folk en blues invloeden. Het zelf getitelde debuut uit 2018 bevatte zeven lang uitgesponnen semi-akoestische composities vol fingerpicking, rauwe zang en minimalistische percussie en was een uitstekende laatavond plaat die ons deed uitkijken naar de volgende albums van de Gentenaar.  

Er zijn ondertussen vier jaartjes verstreken en De Busscher lijkt in die tijd besloten te hebben het roer om te gooien. Hoewel blues op Hand Out the Samples nog steeds aan bod komt, is de folk quasi helemaal verdwenen en ingeruild voor altrock en pop invloeden. De Gentenaar giet zijn nummers ook in iets klassiekere liedjesstructuren. Dat betekent echter niet dat dit een ongeïnspireerde plaat geworden is. Zo doen enkele liedjes zowaar aan Radiohead of Jeff Buckley denken.

Credits   
Michael De Busscher (gitaar) 
Tom Leyman (drum) 
Gertjan Wytynck (toetsen) 
Mattias Geernaert (bas) 

  • do

    19/01/2023 20:15