Sacha is een 7-jarig meisje geboren in het lichaam van een jongen. Deze documentairefilm toont de strijd van een transgender kind en haar familie en hun..." /> Sacha is een 7-jarig meisje geboren in het lichaam van een jongen. Deze documentairefilm toont de strijd van een transgender kind en haar familie en hun..."/>

Petite Fille

Sébastien Lifshitz - Frankrijk 2020

Sacha is een 7-jarig meisje geboren in het lichaam van een jongen. Deze documentairefilm toont de strijd van een transgender kind en haar familie en hun eis dat de school Sacha’s identiteit zou erkennen. Sacha’s moeder is niet enkel dapper, maar ook boordevol liefde voor haar kind.  

Een ontroerend portret, geschetst met veel bewondering en nauwkeurigheid. De camera zit Sacha dicht op de huid terwijl ze speelt, naar de balletles gaat of therapiesessies volgt. De close-ups van het hoofdpersonage en de beelden van haar hechte familie, verlenen de film een zachte en indrukwekkend zorgzame intimiteit.  

Filmmaker Sébastien Lifshitz schetst een hartverwarmend portret van een familie in hun strijd om hun transgender dochter/zus overal te laten zijn wie ze is. 

Petite Fille won op het 47ste Film Fest Gent de Grand Prix voor Beste Film. Lifshitz werd geprezen door de internationale jury: “Deze film is oprecht, maar niet sentimenteel en opende ons hart zoals geen enkele andere film dat deed”. 

  • do

    04/11/2021 20:00

  • Prijs:

    Tickets via UGC Cinema's Lommel
  • Duur: 90 minuten
  • Locatie: UGC Cinema's Lommel
    Adelbergpark 2, 3920 Lommel, BELGIE