Roel Dieltiens en Piet Kuijken

Benjamin Britten, cello en piano (wachtlijst)

Cellist Roel Dieltiens geniet internationale faam en is een autoriteit. Zijn sterke persoonlijkheid, overrompelende muzikaliteit en onconventionele aanpak brachten hem reeds op de grootste concertpodia van de wereld (Parijs, Berlijn, Londen, New York, Moskou, Tokyo,…). Voor de labels Harmonia Mundi, Accent en Etcetera verzorgde hij een hele reeks opnames die steevast op lovende kritieken en op grote publieke belangstelling konden rekenen. Sommige persrecensies beweren Simply the best, en dat vinden wij ook!

Omdat er fantastisch mooie Britse muziek is voor de combinatie cello en piano concerteert Roel Dieltiens samen met pianist Piet Kuijken, zoon uit de glorierijke Kuijken-dynastie! Topwerk van de avond is ongetwijfeld de magistrale sonate voor cello en piano, opus 65 van Benjamin Britten. Zijn vriendschap met de legendarische cellist Rostropovich leidde in de jaren ’60 tot deze cellosonate. Een werk met klassieke vormstructuren dat perfect past binnen een lange traditie. Van een unheimisch openingsdeel tot in de wildernis van een brutale finale. Een straf werk dat alle allures zal krijgen door even straffe uitvoerders.

Ook de cellosuites van Britten mochten niet op het programma ontbreken bij een overzicht van de Britse muziek. Laat dit nu juist één van de dada’s zijn van Roel Dieltiens! Hij koos voor het extraverte deel Serenade en Marcia uit de suite opus 72. Pianist Piet Kuijken gaat ook even solo tijdens het concert. Hij brengt enkele Nocturnes van John Field. De hoorbare invloeden van Chopin maken van Fields muziek emotievolle en expressieve werken. Zeker de moeite om te ontdekken!

Werken van Vaughan-Williams, Bridge en Franchomme, alle voor cello en piano vervolledigen de concertavond.

Fan of niet, Benjamin Britten forever!

Programma: werken van Benjamin Britten, Frank Bridge, John Field, Ralph Vaughan-Williams & Auguste Franchomme.

Uitvoerders: Roel Dieltiens (cello) & Piet Kuijken (piano)

  • vr

    09/02/2018 20:15

  • Prijs: 14,00 / 11,20 / 10,50 / 9,80
  • Locatie: Raadhuis