Maarten Westra Hoekzema

Toen eindelijk alles lukte

Zijn hele jeugd werd Maarten doodgegooid met zinnen als “Alles kan, als je maar wil!”, “The sky is the limit!” en “Geluk zit in jezelf!”. De jaren daarop kreeg hij nooit wat hij wilde. Hij was een echte aanmodderaar. Vrijwel alles mislukte. Hij werd verteerd door schuldgevoel, waardoor hij steeds ongelukkiger werd, waardoor hij zich nog schuldiger voelde… 

Op een dag keerde het tij. Met zijn vorige voorstelling Tired of being young zaten de zalen voller dan ooit tevoren, waren de reacties enthousiaster dan ooit, de recensenten lovend. Hij ontmoette de vrouw van zijn leven en kocht zelfs een huis. De dag dat dit allemaal tot hem doordrong, was de eerste dag dat hij antidepressiva begon te slikken. Wanneer is een leven gelukt? Hoe zorg je ervoor dat alles lukt en kun je daar eigenlijk wel voor zorgen? Moeten we eigenlijk wel willen dat alles lukt?  

Op deze vragen zoekt Maarten Westra Hoekzema een antwoord op zijn eigen, unieke manier: een guitige, ontwapenende mengvorm tussen theater en comedy.  

 

Tekst, spel: Maarten Westra Hoekzema
Regie: Johan Petit
Lichtontwerp: Sander Salden