Na het onwaarschijnlijke succes en een ongelofelijk straf concert tijdens Accordeon Folie I gaan we tijdens de tweede editie nog een stap verder. Met..." /> Na het onwaarschijnlijke succes en een ongelofelijk straf concert tijdens Accordeon Folie I gaan we tijdens de tweede editie nog een stap verder. Met..."/>

Accordeon Folie II

Festivalconcert - Geannuleerd!

Na het onwaarschijnlijke succes en een ongelofelijk straf concert tijdens Accordeon Folie I gaan we tijdens de tweede editie nog een stap verder. Met inbreng uit Nederland en Frankrijk verleggen we de grenzen en krijgt dit festival internationale allures.  Accordeon Folie staat voor een intrigerende formule waarbij alle facetten van de accordeonmuziek anno 2020 geëxploreerd worden. Diversiteit, artistiek kunnen, veelzijdigheid, sfeer en ambiance zijn de sleutelwoorden voor dit muzikaal feest! 

TOEAC duo 
TOEAC is een Nederlands accordeonduo bestaande uit Renée Bekkers en Pieternel Berkens. Ze behaalden prijzen op prestigieuze wedstrijden als het Prinses Christina Concours (Nederland), Grand Prix International (Frankrijk), en Premio Internazionale di Fisarmonica (Italië). Ze zijn regelmatig te zien op de Nederlandse televisie, spelen op festivals in binnen- en buitenland en werken met gerenommeerde orkesten of acteurs. Kortom, dit duivels duo gaat geen enkele uitdaging uit de weg. De ideale opener van het festivalconcert! 

Ludo Mariën & Seppe Mariën 
Ludo Mariën is sinds 8-jarige leeftijd verknocht aan de accordeon. Hij eet en drinkt accordeonmuziek. Niet voor niets is hij hoofddocent aan het Conservatorium Antwerpen. Zijn onuitgegeven enthousiasme in de Muziekacademie van Mol zorgde voor een ruime verspreiding van de accordeonmicrobe in de Kempen en ver daarbuiten. Als uitvoerder wordt hij erg hoog ingeschat. Hij weet zich steeds weer uit te vinden met een nieuw en verrassend repertoire en dat leidde hem al naar concerten met Jorge Castro, Dana Winner en José Carreras, de Parijse Lido, tot theatermuziek van Robert Groslot. Hij concerteert tijdens Accordeon Folie deels solo, maar ook met zijn zoon Seppe in het spectaculaire Bayanduwo. Op het programma staat barokmuziek tot hedendaags, aangevuld met pareltjes uit de klassieke muziek én eigen composities of bewerkingen. 

Fred Guichen & Sylvain Barou (Fr) 
De Bretoense accordeonist Fred Guichen heeft al héél wat waters doorzwommen. Komende uit de typisch Bretoense folkscène doorbrak hij snel alle clichés. Hij is dan ook een vakman die alles uit de kast trekt.  Zijn toon is formidabel strak, helder, resoluut, van tegendraads tot verfijnd. Fred Guichen gaat op zijn diatonische accordeon geen enkele uitdaging uit de weg. Hij laat zich bijstaan door een andere grootmeester, Sylvain Barou op houten dwarsfluit. Samen dompelen ze je onder in Bretoense dansen, in open en mysterieuze composities, in walsachtige melodieën, in onevenaarbare ritmen en tegenritmen… Dit Frans duo getuigt van wereldklasse. Ze speelden niet voor niets al in de Olympia, de Zenith Paris, de Bataclan maar ook in New York, Pakistan, Jakarta, Canada en alle Europese landen. 

Anne Niepold & Alfama Kwartet 
Anne Niepold blijft intrigeren, of ze nu solo, met haar eigen trio, of in combinatie met Alfama Strijkkwartet speelt. In Lalala… brengen Anne Niepold en Alfama mooie chansons om het leven te verzachten. Van Brel en Dalida, van Carlos Gardel tot Michel Legrand, van Henri Salvador of Charles Trenet. Melodieën die uitnodigen tot meefluiten of mee-neuriën of die op zijn minst vertrouwd in de oren klinken. Accordeonvirtuoze Anne Niepold en het uitstekende Strijkkwartet Alfama werpen een nieuw licht op deze chansons en doen ze opflakkeren in onze harten. De arrangementen en composities zijn met finesse, nostalgie en humor gekleurd. Een onvergetelijke afsluiter van Accordeon Folie II. 

 

Volledig dagprogramma

13.30 - 14.30 uur
State of the Art  & New Generation  

14.40 - 18.00 uur
Festivalconcert
Met:

TOEAC duo (Nl)
14.40 -15.20 uur

Ludo Mariën & Seppe Mariën
15.20-16.00 uur

Fred Guichen & Sylvain Barou (Fr)
16.30 - 17.15 uur 

Anne Niepold & Alfama Kwartet 
17.15-18.00

Artistiek advies: Gwen Cresens

  • zo

    28/02/2021 14:40

  • Prijs: 20,00 / 14,00

    State of the Art & New Generation: € 5 Volledig dagprogramma: € 25 / € 19
  • Locatie: CC De Adelberg