Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers

Sartre & de Beauvoir - Geannuleerd!

Wegens gezondheidsredenen is deze voorstelling helaas geannuleerd. Tickethouders ontvangen persoonlijk een email met meer info over een eventuele nieuwe datum of terugstorting.


“Hoe adembenemend de afmetingen van de wereld om ons heen ook zijn, en hoe dicht de duisternis van onze onwetendheid ook is, desondanks zijn wij vrij, nu en absoluut.” Simone de Beauvoir 

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Een dialoog deze keer en wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie: Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.  

Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we “gedoemd tot vrijheid”? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel? 

In Sartre & de Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven, hun denken én op hun turbulente liefdesrelatie. 

“Vrijheid is bij alles wat je doet in de eerste plaats aan de ander denken.”

“Vrijheid is wat je doet met wat je is aangedaan.” Jean-Paul Sartre

Concept, tekst, regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Sien Eggers & Frank Focketyn
Dramaturgie: Wannes Gyselinck
Productie: De Verwondering
Coproductie: Het Zuidelijk Toneel & Arenbergschouwburg Antwerpen
Met de steun van Literatuur Vlaanderen

  • vr

    08/04/2022 20:15

(c) De Verwondering

(c) De Verwondering