Circumstances / Piet Van Dycke

EXIT

EXIT toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.  

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans.  

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Hij studeerde in 2018 af als choreograaf aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien werkt hij als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud.

Een mooie voorstelling, geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.   

Credits
Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhymer & Will Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld
Scenografische ondersteuning: Menno boerdam
Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin & Raff Pringuet

  • vr

    03/03/2023 20:15

  • Prijs: 15,00 / 12,00
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Na de voorstelling wordt er een GRATIS DOCUMENTAIRE getoond in de Kleine Zaal over het maakproces van de voorstelling. De maker van de documentaire is Sophie Tooten. De documentaire duurt ongeveer 20 minuten en start aansluitend na de voorstelling, rond 21.15 uur.

MEER INFO

Will Blenkin

Will Blenkin

Jona Harnischermacher

Jona Harnischermacher

Jona Harnischermacher

Jona Harnischermacher

Jona Harnischermacher

Jona Harnischermacher