De Dansers, Theater Strahl & Wies Merkx

The Basement

In deze energieke dansvoorstelling vecht iedereen met iedereen – en bovenal met zichzelf. Want eenzaam is niemand graag. Maar wat te doen als de angst voor afwijzing even groot is als het verlangen om erbij te horen?

Ondersteund en voortgestuwd door een inventieve soundscape en livemuziek op drums en elektrische gitaar, laveren twee dansers en twee danseressen in hoog tempo door een decor van paletten en magazijnbakken. Gretig springen ze in elkaars armen, erop vertrouwend dat ze worden opgevangen. Waarna ze elkaar net zo hard terug smijten. Contactimprovisatie, acrobatiek en capoeira, vermengd met hedendaagse dansstijlen, zorgen op alle niveaus voor de nodige drive om de moeilijke relatie tot nabijheid en afstand krachtig-vloeiend in evenwicht te brengen. Af en toe wordt er wat gas teruggenomen, maar dans en muziek blijven tot op het einde intens.

In deze voorstelling is de betrokkenheid van de dansers en de musici groot. Schijnbaar onvermoeibaar maken ze er samen een intens dansconcert van. Aantrekkelijk, meeslepend, zonder opgeblazen choreografieën. The Basement is danstheater dat de jongvolwassen gevoelswereld krachtig neerzet.

Dans: Claire Lamothe/Reut Aviran, Enrico Paglialunga/Blazej Jasinski, Wannes De Porre & Josephine van Rhenen
Muziek: Guy Corneille & Daan Crone/Ruben van Asselt

  • za

    04/11/2017 20:15

MEER INFO

Joerg Metzner

Joerg Metzner