Introdans

Méditerranée

Introdans is een graag geziene gast in De Adelberg. Het dansgezelschap heeft een internationale reputatie en koppelt artistieke interventie aan technische perfectie. Het verweeft moderne danssferen met klassiek ballet. De professionele dansers beschikken bovendien over een onwaarschijnlijke precisie.

Zuiderse sferen, Latijns temperament, sensualiteit en levenslust vormen de ingrediënten van Méditerranée dat volledig uit creaties van Spaanse choreografen bestaat. Hun benadering van dans is aards, intuïtief en gevoelsmatig, veelal voortvloeiend uit de muziek die hen inspireert.

De uit Barcelona afkomstige choreograaf Cayetano Soto is met drie duetten prominent aanwezig. Het eerste, Sortijas, is geïnspireerd door de band die generaties verbindt. De grote kracht zit hier vooral in de voortdurend ingehouden spanning en de uiterst gecompliceerde lifts. Het tweede duet bouwt daarop voort, terwijl het veelgeprezen Conrazoncorazon uiterst fysiek ensemblewerk laat zien, waarbij het dansplezier van het podium spat.

Choreograaf Jorge Pérez Martínez uit Castilla-La Mancha creëerde speciaal voor Méditerranée een ballet waarbij het complete Introdans-ensemble betrokken wordt. Zijn werk is vloeiend en organisch en bezit verrassende twists.

Van de Valenciaanse choreograaf Nacho Duato, die als geen ander stemmingen en sferen kan oproepen, wordt Rassemblement gedanst. Deze sensuele choreografie over het Haïtiaanse slavenleven imponeert door ritmisch, kronkelende bewegingen en flitsende duetten.

  • vr

    12/01/2018 20:15

  • Prijs: 16,00 / 12,80 / 12,00 / 11,20
  • Duur: 1e deel 40 min - pauze 20 min - 2e deel 45 min
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg

RECENSIES

De culturen van de Mediterranée www.theaterparadijs.nl

Introdans vermaakt en verbaast Gerard Jager voor Ugenda.nl

MÉDITERRANÉE Annette Embrechts voor De Volkskrant

Hans Withoos

Hans Withoos