Seduced by Harps XIV

B-Classic: (geannuleerd!)

Seduced by Harps XIV oogt weer bijzonder. Er is behoorlijk wat afwisseling: schitterende luistermuziek wisselt af met atmosferische klanken. Bovendien breidt het festival uit. Naast twee namiddagconcerten en een uit drie luiken opgebouwd avondconcert op zaterdag is er op zondagmorgen een confrontatie tussen harp en viool in openlucht op het water. Een avontuurlijker parcours is nauwelijks denkbaar.

ZONDAGCONCERT OP LOCATIE 

Zondagmorgen wordt het harpavontuur verder gezet. In co-productie met B-Classic – het Limburgse luik van het Festival van Vlaanderen – trekken we naar buiten. De locatie blijft nog even geheim. Wat we wel kunnen verklappen, is dat er gemusiceerd wordt vanop het water. Daardoor is niet alleen de muziek, maar ook de setting idyllisch. Het zijn bovendien niet de minsten die er omringd door water zullen spelen. Het wordt een uniek samenspel van de Nederlandse harpiste Gwyneth Wentink en de Belgische topviolist Lorenzo Gatto.

Gwyneth voorstellen, is stilaan als een open deur intrappen. Ze behoort tot de top van het harpspectrum en is ongetwijfeld één van de meest creatieve harpistes van dit ogenblik. Ze staat bekend om haar gepassioneerde spel en indrukwekkende scala aan kleuren en nuances. Ook Lorenzo Gatto is een muzikaal wonder. Hij is Laureaat van veel wedstrijden in binnen- en buitenland. In 2009 won hij de Tweede Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Lorenzo Gatto speelt als solist in de grootste zalen en wordt mondiaal uitgenodigd op de belangrijkste festivals. Hij speelde met orkesten als het BBC Philharmonic en deFilharmonie. Een ontmoeting van twee groten op het water is een muzikaal sprookje dat werkelijkheid wordt.

 

Programma:

Za 21.04.2018

14u30-15u15
Sarah Louise Ridy (Hei’s Kapelleke)
16u00-17u00
Assia Cunego (Raadhuis)
19u00-19u30
Jong Talent (CC De Adelberg)
19u30-20u15
Nadia Birkenstock & Steve Hubback (CC De Adelberg)
20u45-21u35
Sylvain Blassel (CC De Adelberg)

Zo 22.04.2018
11u00-12u00
B-Classic - GEANNULEERD

  • zo

    22/04/2018 11:00

  • Prijs: 22,00
  • Locatie: CC De Adelberg
  • € 22 (geen kortingen) / € 5 (studenten, enkel via kassa)