Kamerkoor Aquarius

Magnificent Magnificat, Arvo Pärt

Schitterende vocale muziek in vijf verschillende talen en vijf contrasterende sferen

Weinig componisten van klassieke muziek zijn bij leven al zo populair en wereldwijd uitgevoerd als de in Estland geboren Arvo Pärt. Het is merkwaardig dat in tijden van massale ontkerkelijking en religieuze crisissen een componist zo in de harten wordt gesloten als Arvo Pärt, wiens uitgebreid oeuvre haast uitsluitend religieus geïnspireerd is.

In 2015 werd de Estse componist tachtig jaar. Aquarius zingt zijn muziek vaak en graag en viert de meester met een nieuw programma Magnificent Magnificat. De titel is geïnspireerd op de twee belangrijke magnificat-composities die er in opgenomen zijn.

Na een hedendaagse en experimentele fase nam Pärt een radicale breuk met zijn verleden en ging hij voor muziek die ritmisch eenvoudig en harmonisch welluidend was. Door zijn raffinement en kruidige toets kreeg zijn ‘nieuwe’ muziek massaal gehoor bij de muziekliefhebber. Meestal werd het vocale muziek. Muziek als rustpunt en zoekpunt, voer voor de twijfelaar en alle mensen die boven het zichtbare en materiële willen uitstijgen. Dat deze muziek in de akoestiek van een kerk het best tot haar recht komt, is de logica zelve. Daarom zingt koor Aquarius de muziek van Arvo Pärt.

Het tweeëndertig koppige koor gooit wereldwijd hoge ogen, mede door de bezielende muzikale leiding van Marc Michael De Smet. Dit unieke concert in de prachtige Sint-Pietersbandenkerk wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het seizoen!

Programma:
Magnificat (Latijn)                                      
The Deer’s Cry (Engels)                          
I am the true vine  (Engels)          
Sieben Magnificat-Antiphonen (Duits)      
Gebet nach den Kanon  (Oud-Slavisch)        
Virgencita (Spaans)
Nunc dimittis (Latijn)
Morning star (Engels)   

 

 

 

Bezetting: 32 zangers en dirigent Marc Michael De Smet

  • vr

    02/12/2016 20:15

  • Prijs: 18,00 / 14,40 / 13,50 / 12,60
  • Locatie: Sint Pietersbandenkerk
    Kerkplein z/n, 3920 Lommel, BELGIE
  • Organisatie: CC De Adelberg

MEER INFO