Hetty Helsmoortel

Missie 2021 (try-out)

Wat moet je op wetenschappelijk vlak onthouden van 2021? Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde? Hoe werkt het precies? En waarom gaat het soms zo traag? Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een gloednieuwe theatershow die volledig in het teken staat van wetenschap. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes. Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit in je theaterstoel en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar.   

Een must-see voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen. Er is geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist.   

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, organisator van het Belgische openlucht wetenschapsfestival Sound of Science, doctor in de gezondheidswetenschappen en was acht jaar kankeronderzoeker aan de UGent. In 2020 verscheen haar eerste boek over CRISPR, waarover ze eerder in Lommel al een fel gesmaakte lezing gaf. 

  • 20/10/2021

    19:30u - 21:30u

MEER INFO