The Calicos - wachtlijst

Bar Dada - Foyerconcert

Wanneer The Calicos in 2018 Humo’s Rock Rally winnen, smaakt hun melodieuze americana (mét pedalsteel) naar méér.  Er volgt een handvol fijne singles en de concertagenda voor dat jaar is goed gevuld. Voor hun debuutplaat wilde het jonge zestal uit Antwerpen niet overhaast te werk gaan. 

Fast forward naar 2020, het jaar waarin de wereld de pauzeknop indrukt. The Calicos presenteren in de zomer de single Nova, een sierlijke en epische oorwurm die het onder andere tot nummer 1 in de VOX lijst van Radio 1 schopt en de landing van de langverwachte plaat inzet. In mei 2021 komt The Soft Landing uit bij Mayway Records. Hierop negen diverse songs die het spectrum tussen americana en indierock bestrijken en samen een homogene, warme plaat vormen. Grote namen als Wilco, Ryan Adams, Jonathan Wilson en The War On Drugs zijn nooit ver weg, maar The Calicos beschikken ondanks hun nog jonge leeftijd over het metier om uit die rijke invloeden een zeer eigen sound te puren.  

Na drie jaar zijn The Calicos klaar om een breed muziekminnend publiek aan te spreken en is de band uitgegroeid tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

Quinten Vermaelen (gitaar, zang)
Aäron Kock (gitaar, pedalsteel)
Sander Smeets (gitaar, keys)
Maximilian Dobbertin (keys)
Guido Op de Beeck (bas)
Olivier Penu (drums)

  • do

    24/02/2022 20:15

Max Meyer

Max Meyer