Circus Katoen 

Grasshoppers (6 – 99 jaar) 

Grasshoppers is een voorstelling over de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij als mens daarin spelen. Het groen in deze wereld krijgt namelijk héél wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden.  

Gras is een levende materie en voor iedereen herkenbaar. Enerzijds heel kwetsbaar en anderzijds kan het ook wel tegen een stootje. In Grasshoppers haalt Circus Katoen dit stukje groen uit zijn natuurlijke habitat en brengt het boven het maaiveld met behulp van schragen, planken, touw en hun lichamen.  

Het publiek volgt hoe de artiesten het gras manipuleren en controleren. Een portie natuur komt terecht in onnatuurlijke situaties, een specialiteit van de mens.  

Circus Katoen staat garant voor een wonderschone voorstelling waarin twee circusartiesten je met straffe acrobatische capriolen weten te verwonderen en ontroeren. Ook benieuwd hoe deze mix van gras, partneracrobatiek en objectenmanipulatie eruit gaat zien?  

Voorstelling in kader van Kunstendag voor Kinderen. Aanvullend worden diverse workshops gepland. Meer info volgt later.

Credits  
Concept, choreografie, dramaturgie, scenografie, spel: Willem Balduyck & Sophie van der Vuurst de Vries  
Coaching: Kitt Johnson 
Kostuums: Lorelinde Hoet  
Coproductie: MiramirO, PERPLX 

©Michiel Devijver

©Michiel Devijver