CC De Adelberg en CC Palethe  slaan opnieuw de handen in elkaar voor een bijzondere cultuurtrip in de regio. Een bus brengt je naar drie verschillende zalen (CC De Adelberg Lommel, CC Palethe Pelt en Provinciaal Domein Dommelhof Pelt), waar je telkens een knappe voorstelling voorgeschoteld krijgt. Tussendoor wordt een lekkere maaltijd geserveerd, en een afsluitende borrel mag natuurlijk ook niet ontbreken! De rode draad voor deze trilogie zijn klassiekers. Een jong theatergezelschap, een circustheatercompagnie en een groep enthousiaste muzikanten tonen hoe deze klassiekers een onuitputtelijke inspiratiebron blijven! 

de.Ploeg  - Koningskloote  

 De koning is dood en zijn scheve dochter Debby volgt hem op. Maar ze voelt zich nogal bwah. De geslepen hofnar ruikt zijn kans. Een doorzichtig plan van maskerades en manipulatie moet de koningin van de troon werken en plaats maken voor de nar zelf. Toegegeven, Koningskloote is niet gebaseerd op een klassieker, maar met een tekst vol Shakespeariaanse rijmelarijen en spitsvondigheden zou het zomaar geschreven kunnen zijn door The Bard himself! Het jonge en beloftevolle gezelschap de.Ploeg brengt een frisse klucht, een luchtige komedie over narren en koningsdochters, inclusief slagroomtaartjes en valse baarden. 

Ensemble Leporello & Cie des Mutants  - Alpha Bêta – Miranda & Prospero  

In zijn laboratorium geeft de geleerde Prospero, indrukwekkend vertolkt door Johan Knuts, zijn laatste theatrale lezing. Met verve vertelt hij over de bewegingswetten, de zwaartekracht, de draaiing van de aarde, het zonnestelsel… en de tijd. En tijd is nu net waar Prospero, die ongeneeslijk ziek is, niet veel meer van heeft. Hij berekent en ‘ensceneert’ het uur van zijn heengaan met wetenschappelijke precisie en gebruikt zijn laatste levensjaar om zijn kennis en zijn missie over te dragen aan zijn dochter Miranda. Met behulp van bewegende schermen, pendels, chronometers en audiovisuele captoren ontwikkelt hij fascinerend muziek-, circus-, en bewegingstheater.  

Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN & Mathijs Bertel - Houtekiet  

We leven in overgeregulariseerde tijden. Wie niet binnen de lijntjes kleurt, krijgt straf. Het romanpersonage Houtekiet van Gerard Walschap lapt alle regels aan zijn laars, kent God noch gebod en wervelt door het leven als een losgeslagen tornado. Jeroen Lenaerts, bekend van Thuis (één) maar ook een getalenteerde klassiek opgeleide zanger, brengt Houtekiet tot leven in een vertelling die aan de ribben plakt. Het mandolinekwartet MANdolinMAN en electronica wizard Mathijs Bertel kleuren Houtekiet met oude melodieën die dankzij toegevoegde samples, beats en soundscapes jong en fris in de oren klinken. Krachtige projecties van Lot Vandekeybus kruiden deze beklijvende muziektheatervoorstelling af. De ideale afsluiter voor deze bijzondere dag!

  • zo

    24/04/2022 10:30

  • Prijs: 45,00

    bus, drankjes & maaltijd inbegrepen
  • Locatie: Verschillende locaties
    Lommel, 3920 Lommel, BELGIE
  • Vanaf 10.30 uur, einde omstreeks 18.00 uur
Houtekiet Mandolinman

Houtekiet Mandolinman