Jef Neve

Mysterium

In een wereld waar alle data en feiten heel direct beschikbaar zijn heeft Jef Neve nood aan mysterie: respect en een diepe buiging voor de schoonheid van het ongekende, het bevrijdende plezier van kinderlijke naïviteit, het witte laken van sereniteit, de totale afwezigheid van het exacte en de overgave aan het allesomvattende.  

Muziek is tegelijk complex én verrassend eenvoudig. Dit evenwicht zoekt Jef Neve op tijdens het compositieproces en samen met zijn band weet hij dit door meesterlijke ambacht en persoonlijke inbreng tot leven te wekken. Dat is ultieme schoonheid.  

Voor de instrumentatie heeft Neve zich in Mysterium laten inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief, zalvend, ongedwongen improviserend als obligaat klassiek kunnen klinken. Aangevuld met trompet en bastrombone, twee uitersten in het toonbereik van de kopers. De klank van piano en contrabas zijn vertrouwd in Neves muziek en vormen de structuur waarop de composities gebouwd zijn. 

Laat je meeslepen in dit muzikaal mysterie en ontdek het bevrijdend gevoel van het ongrijpbare. 

Speciaal voor dit groots project nodigt Jef Neve de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld uit in zijn band. 

Jef Neve (piano)
Jasper Høiby (contrabas)
Teus Nobel (trompet)
Nicolas Kummert (tenorsax)
Bruno Van der Haegen (tenorsax)
Andy Dhondt (tenorsax)
Pieter Kindtn (bastrombone)

  • za

    23/10/2021 20:15

MEER INFO

Filip Meutermans

Filip Meutermans