Tussen hype en hypothese

Back to the Future - Geannuleerd

We worden bestookt met verhalen van heilsvoorspellers en doemdenkers, van Kurzweil of Kaku tot De Wachter en Harari. Volgens de één staat een nieuwe mens op het punt om geboren te worden, vol geïntegreerd in een nieuwe digitale werkelijkheid. Volgens anderen staan we aan de grenslijn van een psychische afgrond: meer en meer depressies en adhd door een steeds snellere wereld die constant online is.

Wat weten we ondertussen over ons brein en zijn werking? Hoeveel aandacht of concentratie hebben we? En hoe gaan we die gebruiken, of laten gebruiken? Kunnen we wel multitasken? Hoe kunnen we slimmer of creatiever worden? Worden we intelligenter van een intelligente bril?

Hoe bedreigend is de digitale omwenteling, voor ons psychisch welzijn en voor de samenleving? Gaan intelligente machines ons voorbijsteken? Kunnen we onze biologische hardware verbeteren of onze software upgraden naar homo sapiens 2.0?

Hoe onderscheiden we in deze discussie de bevlogen meningen van de betrouwbare kennis? Hoe blijven we de juiste vragen stellen en hoe vinden we daarop een antwoord?

  • 30/03/2021

    19:30u - 22:00u
  • Prijs: 12,00 / 8,50
  • Locatie: Raadhuis
  • 40 plaatsen
  • Begeleiding: Dhr. Geerdt Magiels