Guido Belcanto

In de kronkels van mijn geest

Guido Belcanto evolueerde van een anonieme straatzanger, die aan de lopende band liedjes schreef en ging zingen in de kroegen doorheen Vlaanderen (bezield door het heilige vuur en de Heilige Geest), naar een onweerstaanbaar performer op het pad van de bekendheid en roem. 

Na 35 jaar staan er 15 platen op zijn actief en is hij één van de boegbeelden van het Vlaamse lied. In de lockdown van 2020 trok Guido zich terug in de Franse Pyreneeën in gedwongen ballingschap. Deze terugtrekking gaf zijn creatieve geest vleugels en hij schreef in een roes nieuwe liedjes aan de lopende band, “Alsof de goden mij stuurden, alsof de Heilige Geest mijn gids was. Het was alle dagen feest in de kronkels van mijn geest”.  

In dit concert zien en horen we Guido Belcanto zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour van de gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor. Is dit de wedergeboorte of gewoon de voortzetting van een uniek parcours in de geschiedenis van het Vlaamse lied?  Met Guido Belcanto weet je het nooit, hij blijft maar doorgaan met ons te verrassen. 

 

Guido Belcanto (zang)
Het Broederschap (muziek)

Dries Segers

Dries Segers