Grote vragen... Grote denkers

Friedl' Lesage in gesprek

Friedl' Lesage praat met drie Vlaamse denkers over enkele belangrijke levensvragen. Is er leven na de dood? Heeft het leven zin? Bestaat het lot? Bid jij?….

Geen debat! Maar een eerlijk gesprek waarin enkele bekende Vlamingen in hun kaarten laten kijken: Paul Van Den Bosch (sportcoach), Tom Hannes (boeddhist, auteur) en Khalid Benhaddou (voorzitter Platform van Vlaamse imams). Zij zullen spreken over hun eigen levensbeschouwing, maar ook de resultaten van de allereerste grootschalige studie rond de belangrijkste zinsvragen die leven bij de Vlaming komen aan bod. Zowel Radio 1 als De Standaard zullen hieraan ruime aandacht besteden in het najaar 2017. Zo zal op maandag 25 september De Standaard de resultaten publiceren van deze grote bevraging, en zal Radio 1 de ganse dag in het teken staan van de resultaten ervan. Ook jouw vragen kunnen aan bod komen tijdens deze avond, meer info hierover volgt later.

Na het gesprek krijg je de kans om met de deelnemers na te babbelen in de foyer, waar je bovendien kan spreken met journalisten van De Standaard én met de leden van de Werkgroep Levensbeschouwingen uit Lommel. Om het vormingsseizoen helemaal goed in te zetten, is er een hapje en drankje voorzien.

Khalid Benhaddou was 18 en werd imam, de jongste van België. Tien jaar later is de Gentenaar ook de populairste en nagenoeg invloedrijkste, en niet alleen in eigen land. Hij is een eigentijdse stem in de Vlaamse moslimwereld. Hij is islamleerkracht en is de piepjonge (28) imam van de Al-Fath moskee, de grootste moskee van de Arteveldestad. Bovendien is Khalid voorzitter van het Platform van Vlaamse imams. Hij spreekt zowel de Turkse als de Marokkaanse moslims aan.  

Tom Hannes beoefent het boeddhisme sinds 1996 intensief, was oorspronkelijk ook theatermaker en performer (o.a. nam hij de zang voor zijn rekening bij Lou Reed en David Bowie tributes), en werd later ook trainer, coach en schrijver van boeken als Zen of het konijn in ons brein en De Boeddha van de badkamer en héél wat online-artikels. In 2014 richtte hij in Antwerpen Bodaishin op, een experimenteel centrum voor hedendaags boeddhisme.

Paul Van Den Bosch is naast zijn drukke activiteit als sportcoach meer en meer actief als coach en adviseur voor mensen in het bedrijfsleven en het onderwijs. Zijn ervaring in de sport blijkt van grote waarde voor iedereen die mensen wil begeleiden en motiveren, op welk niveau dan ook. Oorspronkelijk was de man triatleet maar stopte hiermee in 1988 en werd coach van onder andere Eric Geboers, Georges Jobé, Marc Herremans, Sven Nys, Tim Wellens en André Greipel. In 2009 richtte hij Energy Lab op. Paul Van Den Bosch schreef meer dan 15 boeken waaronder Coach voor het leven.


Gastvrouw: Friedl Lesage / Gasten: Paul Van Den Bosch (sportcoach), Tom Hannes (boeddhist en auteur) en Khalid Benhaddou (voorzitter Platform van Vlaamse imams) / Livemuziek: Pieter Theuns (B.O.X) / Scenario: Friedl’ Lesage, Jan Van Parijs & Filip Standaert / Kunstwerken: Sofie Muller/ Regie & scenografie: Handelsreizigers in ideeën

Mede mogelijk gemaakt via de Belgische Tax Shelter-regeling i.s.m. het Podiumfonds

I.s.m. Integratiedienst en Werkgroep Levensbeschouwingen

 

  • 04/10/2017

    19:30u - 21:30u
  • Prijs: 12,00 / 9,50 / 9,00 / 8,50
  • Locatie: CC De Adelberg
  • i.s.m. Integratiedienst en Werkgroep Levensbeschouwingen
  • 450 plaatsen
  • Begeleiding: Friedl Lesage, Paul Van Den Bosch, Tom Hannes en Khalid Benhaddou
Khalid Benhaddou

Khalid Benhaddou