Danscompagnie de Stilte

Bosch in bed (8+)

Dansers en muzikanten openen de poort van de fantasie

Bosch in bed is een wonderbaarlijke muziek- en dansvoorstelling waarin de fantasie van Jheronimus Bosch in klank en beeld tot leven komt. Prachtige dans, meeslepende muziek en ongelofelijke gebeurtenissen staan garant voor een zinderende theaterervaring.

De voorstelling start in een ziekenhuis, waar medicijnen tot droombeelden leiden en het leven als een ballon tussen hemel en aarde zweeft. Vreemde kamergenoten, vage dokters, aardige verplegers en onverwacht bezoek… bomen die uit de lucht komen zeilen en een polonaise van engelen, boswachters, jagers, clowns, patiënten en bezoekers. Het is een  bonte bedoening waarin verzinsels en echte gebeurtenissen niet van elkaar te onderscheiden zijn. Surrealistisch, net als de schilderijen van Jheronimus Bosch.

De dansers van de Stilte en de musici van Artvark halen alles uit de kast om de poorten naar je fantasie verder open te zetten. Bereid je voor op saxofoons die kunnen fluisteren, gillen en roezemoezen en op lichamen die moeiteloos transformeren van engelen in clowns.

Een waarlijk eerbetoon en vooral een ambitieuze en grootschalige voorstelling rond de wonderlijke wereld van Bosch, die dit seizoen precies 500 jaar geleden overleed.

 

 

 

 

 

 

 

Choreografie: Jack Timmermans
Dans: Wiktoria Czakon, Paolo Yao, Gleen Orlando Mardenborough, Mirella de Almeida Castagna en Kaïa Vercammen
Muziek Artvark: Bart Wirtz, Rolf Delfos, Mete Erker en Peter Broekhuizen

  • za

    13/05/2017 19:00

MEER INFO

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen