Tutu Puoane

The Joni Mitchell Project

Een reis door het intens mooie repertoire van Joni Mitchell

Na verschillende albums en tournees met haar eigen muziek en enkele opgemerkte samenwerkingen onderneemt de Zuid-Afrikaans/Belgische zangeres Tutu Puoane een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar favoriete artiesten, de fantastische Canadese singer-songwriter Joni Mitchell.

Ze doet dit in gezelschap van haar goede vriendin en internationaal befaamde saxofoniste Tineke Postma, bassist Clemens van der Feen, drummer Jasper Van Hulten en haar vaste pianist Ewout Pierreux. De vijf muzikanten zijn oorspronkelijk samen gebracht om een selectie uit Mitchell’s repertoire te brengen tijdens een éénmalig concert om de opening te vieren van het nieuwe zalencomplex Tivoli-Vredenburg in Utrecht. Het was onmiddellijk duidelijk dat de vibe erg goed zat en het publiek was laaiend enthousiast. Het was dus geen moeilijke beslissing om met dit idee/project door te gaan.

Tutu doet veel meer met Joni’s muziek dan enkel coveren, ze drukt haar eigen stempel met haar prachtige stem en unieke frasering. De band voegt een persoonlijke sound toe aan de muziek. De verstandhouding tussen de twee dames op het podium klinkt als vanzelfsprekend en de drie heren achter hen brengen hun eigen muzikale stem naar de stukken, zonder ooit het origineel uit het oog/oor te verliezen.  Het resultaat is een hoogst intuïtieve reis door een intens mooi repertoire.

 

 

 

 

 

Tutu Puoane (stem)
Tineke Postma (alto, soprano saxophone)
Ewout Pierreux (piano)
Clemens van der Feen (bass)
Jasper Van Hulten (drums)

  • za

    25/02/2017 20:15

  • Prijs: 15,00 / 12,00 / 11,25 / 10,50
  • Duur: 90 min (zonder pauze)
  • Locatie: CC De Adelberg, Schouwburg
  • Organisatie: CC De Adelberg
Hugo Van Beveren

Hugo Van Beveren