Sabine Goethals en Divan (Hermitage)

De dichter is een koe

Een bonte avond van 100 gedichten der Lage Landen

De Gentse muziekgroep Hermitage toerde het voorbije jaar met het theaterconcert ‘De zoektocht naar de derde man’ door Vlaanderen en Nederland.  “Dit seizoen het meest sfeervolle en beste wat er muzikaal en Nederlandstalig in de theaters te beleven valt,” schreef De Theaterkrant.

‘De zoektocht naar de derde man’ heeft elke keer een ‘special guest’ en bracht Hermitage zo ook bij actrice Sabine Goethals (Theater ZamZam, Focus-WTV, De Wereld Is Klein). Het toeval wil dat Sabine al lang broedde op een plan om iets met poëzie en muziek in het theater te doen. Na haar geslaagde passage als ‘derde man’ vroeg ze Hermitage om samen een voorstelling uit te werken.

Het resultaat heet ‘De dichter is een koe’. In deze extended version van ‘De zoektocht naar de derde man’ grasduinen Hermitage en Sabine Goethals zowel in eigen teksten als in gedichten uit het Nederlandstalig grondgebied. Poëzie is het uitgangspunt. Voordracht, nieuwe songs, interactie en originele uitvoeringen zijn het resultaat.

Interessant om te weten: Sabine en Hermitage-zanger Divan toerden in 2016 door Zuid-Afrika met de productie ‘Die Hartseerkind’, een ode aan dichter Ingrid Jonker. Een eerste staaltje van hoe muziek en gedichten een krachtige tandem kunnen zijn op het podium.

Deze fijne samenwerking krijgt nu in 2017 een uniek vervolg. ‘De dichter is een koe’ wordt een avond genieten van muziek en taal, met een lach, een traan en alles daartussen. En als 'special guest' krijgt de editie in Lommel ook nog stadsdichter van Antwerpen Maarten Inghels over de vloer! Een niet te missen avond dus.

Concept: Sabine Goethals & Divan
Muziek: Hermitage met (Divan, Carlo Vandenhende & Filip Verheecken)
Woord: Sabine Goethals

 

i.s.m. Cultuurdienst en Openbare Bibliotheek

 

 

  • wo

    25/01/2017 20:15